<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113803" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Манчестър Юн...

Ериксен в първото си интервю: Умрях за 5 минути. Сега искам да играя на Мондиал 2022 (видео)

05 Януари 2022
0 4458

Ериксен в първото си интервю: Умрях за 5 минути. Сега искам да играя на Мондиал 2022.

Той наруши мълчанието си и за първи път говори публично след ужаса от 12 юни миналата година, когато припадна на терена със сърдечен арест по време на мача Дания – Финландия от Евро 2020.

Ериксен в първото си интервю: Умрях за 5 минути. Сега искам да играя на Мондиал 2022

Кристиан Ериксен се появи в предаване на тв канала DR1 и изглеждаше в добро настроение и здраве. Темата обаче го накара видимо да стане емоционален, като призна:

Не е очаквал такава подкрепа и лавината от цветя, заляла болницата в Копенхаген, където лежа в дните след случилото се.

Футболистът на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена, стабилизиран е в болницата

“Беше невероятно, направо нереално. Казваха ми как още и още цветя пристигат – каза Кристиан. – Хора, които дори не ме познаваха, искаха да ми покажат подкрепата си. А това, когато си в такъв момент, лежиш в болницата и не знаеш какво точно се случва, помага много.

Та аз бях умрял… Аз бях си отишъл за пет минути. И да усетя тази подкрепа бе невероятно.”

Ериксен в първото си интервю: Умрях за 5 минути. Сега искам да играя на Мондиал 2022

Благодарих лично на много хора, а по телефона на още повече. Опитвах да се запазя в страни от новините в последните месеци, имах нужда от това, а и семейството ми също, след ужаса, който изживяха. Сега съм готов да се завърна.

Физически съм все по-добре, много близо до това да съм напълно готов да играя. Мисля, че още този месец ще направя своя избор за отбор. Искам да играя.

А най-голямата ми мечта е да се върна в националния отбор, да изляза още веднъж на терена на “Паркен” пред датските фенове. Искам да играя на Мондиал 2022. Разбира се, за това трябва да ме включат в състава, а това няма как да стане, ако не играя в клуб. Едно по едно. Но мечтата ми е да съм с датския тим в Катар.”

Защо все повече футболисти страдат от сърдечни проблеми?

Ериксен в първото си интервю: Умрях за 5 минути. Сега искам да играя на Мондиал 2022

Източник: Dir.bg

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции