<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Никой не знае...

ЕС одобри четвърти пакет санкции срещу Русия с тежък финансов натиск

15 Март 2022
0 627

ЕС одобри четвърти пакет санкции срещу Русия с тежък финансов натиск.

Очаква се те да окажат допълнителен натиск над Кремъл и да ограничат възможностите за финансиране на военните действия, съобщи Европейската комисия.

Въвежда се пълна забрана на всякакъв обмен с притежавани от руската държава дружества в областта на отбраната. ЕС въвежда забрана за вноса на изделия от стомана, като се очаква това да доведе до загуби за руската страна за 3,3 милиарда евро, пояснява Reuters.

Съдът в Хага ще гледа делото срещу Русия на 16 март

Ограничават се бъдещи инвестиции в руската енергетика, като се предвиждат малки изключения в областта на ядрената енергия за граждански цели, включително за преноса между ЕС и Русия на някои енергийни стоки.

ЕС одобри четвърти пакет санкции срещу Русия с тежък финансов натиск

ЕС налага забрана за износа на луксозни стоки като автомобили и бижута.

Санкции срещу Абрамович блокират приходите на лондонския “Челси”

Списъкът на санкционираните руски граждани и организации е разширен, като са включени имената на още олигарси, свързани с Кремъл, както и дружества от военната и отбранителната промишленост. Списъците включват също замесени в дезинформационните кампании на Русия.

Забранява се изготвянето на оценки за Русия и руски дружества от страна на рейтингови агенции, както и доставката на рейтингови услуги за руски поръчители с очакване това дългосрочно да доведе до допълнително изтласкване от европейските финансови пазари.

ЕС, съгласувано със страните от Световната търговска организация, отменя статута на Русия на най-привилегирована нация в областта на търговията на европейския пазар. Отбелязва се, че решенията засягат защитата на основни европейски интереси в областта на сигурността.

ЕС одобри четвърти пакет санкции срещу Русия с тежък финансов натиск

Източник: Reuters, Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции