<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114065" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Два експертн...

ЕС помага с по 6200 евро да сменим старата кола с електрическа

06 Януари 2022
0 3502

По Оперативна програма “Околна среда” за следващия програмен период ще има възможност да се дофинансира с 6200 евро закупуването на нов електрически автомобил при извеждане от експлоатация на стар автомобил. Това обяви в Горна Оряховица екоминистърът Борислав Сандов, цитиран от bTV.

Полезни ли са електрическите автомобили наистина за околната среда?

ЕС помага с по 6200 евро да сменим старата кола с електрическа

За подобна мярка се говори още от миналата година.

Сандов уточни, че в Плана за възстановяване и устойчивост също е заложена реформа, свързана с преминаването към електромобили. От министерството предвиждат мярка за подпомагане на общините при закупуването на специализирани автомобили с електрическо захранване. Той коментира, че за следващия програмен период има предвидени над 400 милиона лева за опазване на чистотата на атмосферния въздух и прилагането на европейските стандарти.

ЕС помага с по 6200 евро да сменим старата кола с електрическа

Предвижда се изготвяне на списък с препоръки към общините по отношение на качеството на въздуха. Така те по-лесно ще кандидатстват по ПУДООС, където са отделени 47 милиона лева за екологични проекти. Сандов прогнозира, че средствата ще бъдат одобрени на заседание на Министерския съвет идната седмица.

Субсидия от по 6200 евро за всеки сменил старата си кола с електрическа?

Източник: bTV

Снимки: Pixabey

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции