<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136956" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напрежение м...

Ето до какво дъно ще се срине биткойнът според “Уолстрийт”

12 Юли 2022
0 389

Ето до какво дъно ще се срине биткойнът според “Уолстрийт” – 10 000 долара.

Доларът поскъпна и доближи стойността на еврото

Ето до какво дъно ще се рине биткойнът според "Уолстрийт"

Цената на токена е по-вероятно да се срине до 10 хил. долара, намалявайки наполовина от сегашната си стойност. Oтколкото да се върне на 30 хил. долара. На това мнение поне са 60% от 950-те инвеститори, участвали в анкета на MLIV Pulse. За 40% монетата ще поеме в обратната посока.

Петъчната търговия от миналата седмица приключи за биткойна на цена от над 21 хил. долара. Или около 12% ръст за седмицата. През уикенда налице бяха понижения. В понеделник към 12 ч. цената на монетата е 20 519 долара, което е спад от 3,6% за последните 24 часа.

Прогнозата от анкетата на MLIV Pulse подчертава настроението на инвеститорите. Криптоиндустрията бе разтърсена от редица проблеми през последните месеци. От края на миналата година досега от пазарната капитализация изчезнаха 2 трлн. долара, показват данните на CoinGecko.

Ето до какво дъно ще се рине биткойнът според "Уолстрийт"
Мнение

Инвеститорите на дребно се оказват по-неспокойни за криптовалутите от институционалните си колеги. Почти една трета смятат класа активи за боклук. Професионалните инвеститори се оказват по-отворени към дигиталните активи.

Но като цяло секторът остава поляризиращ. Макар 28% от всички респонденти да изразяват силна увереност, че криптовалутите са бъдещето на финансите, 20% смятат, че те са безполезни.

Биткойнът не се е търгувал на цена от 10 хил. долара от септември 2020 г.

“Не е трудно да сте изплашен сега. Не само по отношение на криптовалутите, но като цяло в света”. Това коментира Джаред Мадфис, партньор във фирмата за рисков капитал Tribe Capital. Според него очакванията за още поевтинявания отразяват “вродения страх на хората от пазара”.

Натиск

Поевтиняването на криптовалутите по всяка вероятност ще окаже още натиск върху правителствата за засилване на регулациите в индустрията. Подобен ход се възприема като положително развитие от мнозинството участници в допитването. Той би могъл да засили увереността в сектора и да увеличи приемането на криптовалутите както сред институционалните, така и сред инвеститорите на дребно.

Държавна намеса също по всяка вероятност би била приветствана от потребителите, опарили се от срива на стейбълкойна TerraUSD и проблемите на посредници като Celsius и Voyager.

Ето до какво дъно ще се рине биткойнът според "Уолстрийт"
Възможности

Централните банки също все по-активно обмислят възможността за разработване на свои дигитални пари.

Но не се очаква нито скорошното поевтиняване, нито възможните предизвикателства от централните банки значително да застрашат индустрията и водещите токени биткойн и етер. Повечето инвеститори очакват единият фактор да остане движеща сила за дигиталните пари през следващите пет години. Въпреки че немалък брой от инвеститорите очакват и дигиталните валути на централните банки да поемат ключова роля.

Има обаче като цяло широк консенсус за един аспект на пазара. Това са незаменяемите токени (NFT). Въпреки че привлякоха милиони долари за изображения на маймуни по време на пандемичния бум на пазара, според мнозинството от анкетираните инвеститори те са само арт проекти или символи на статус. Като само за 9% те са инвестиционна възможност.

В същото време тези, които търсят следващото голямо нещо при класовете активи по всяка вероятност ще трябва да потърсят другаде. Според повечето респонденти следващото голямо поскъпване ще е напълно несвързано с криптовалутите. А NFT-тата, следващото поколение интернет web3 или други блокчейн проекти имат малък шанс да създадат около себе си нова мания.

Ето до какво дъно ще се рине биткойнът според “Уолстрийт”

Източник: Инвестор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции