<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141225" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 17-годишно мом...

Ето какво може да прави хуманоидният робот на Xiаomi (видео)

16 Август 2022
0 213

Ето какво може да прави хуманоидният робот на Xiаomi. Изгледайте видеото и се убедете сами, че технологиите вече са на съвсем различно ниво.

Xiaomi влиза в групата на компаниите, разработващи хуманоидни роботи, в която фигурира и Tesla. Тази седмица китайският гигант за първи път представи собствения си робот CyberOne. 

Най-малкият робот в света е колкото бълха и ходи по ръба на стотинка (видео)

Човекоподобният робот тежи 52 килограма и е висок 1.77 метра. Може да разпознава до 45 човешки емоции. 

Очевидно CyberOne може да взима и носи в ръката си определени предмети, което видяхме и на практика по време на представянето му. 

Роботът се появи на сцената, стискайки роза в ръка, която връчи на СЕО-то на Xiaomi Лей Джун. 

CyberOne е способен да разпознава 85 звуци от околната среда, да разпознава хора, жестове и лицеви изражения. Също да разпознава и триизмерни предмети. 

Докато небезизвестният Tesla Bot ще е предназначен да изпълнява опасни или монотонни, повтарящи се задачи, CyberOne вероятно ще служи като приятел и другар на собствениците си. 

От компанията казват, че роботът дори ще може да успокоява хора, когато са тъжни. 

Засега прототипът изглежда доста дървено и движенията му са далеч по-ограничени от тези на роботите на Boston Dynamics например. 

Лей Джун не крие това и вярва, че компанията ще успее да извърви успешно дългия път за създаването на истински интелигентен и способен робот. 

Ето какво може да прави хуманоидният робот на Xiаomi (видео)

Източник: lifestyle

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции