<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108432" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Луна бие Воле...

Ето кого ще подкрепят симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент (снимка)

17 Ноември 2021
0 2395

Ето кого ще подкрепят някои симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент – проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Това става ясно от публикация в една от големите фейсбук групи на ДПС – ДПС / HÖH TRAKYA. Именно в тази група открихме много от предизборните плакати и речи на турски език, които ви показахме в няколко материала преди първия тур на изборите.

Хванахме ДПС отново да агитират на турски (видео)

А ето и самата публикация:

Ето кого ще подкрепят симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент

Снимката е публикувана преди часове и е придружена с текст: ” 21.11.2021 нашият глас е 15 на втори тур!”. Автор на публикацията е Ахмед Юлдиз. Той е администратор на групата, както и на повечето групи, свързани с ДПС в България и в чужбина. Той е и човекът, разпространил повечето агитационни материали на турски преди вота на 14 ноември.

ДПС уж не подкрепят нито един от кандидатите

По-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че партията няма официално да застане зад който и да е от кандидатите. По думите му Движението смята, че държавният глава трябва“да е обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде се намират те, да е стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото, да е полето на съгласията и по време на кризи и в нормално време, да е лице на държавността и на държавата пред света, да е глас на национално обединяващите каузи”.

В същото време по-рано зам.-председателят на партията Йордан Цонев каза публично, че ДПС “ще даде своя скромен принос Радев да не е президент”. Но не декларира официална подкрепа за проф. Анастас Герджиков.

Дали позицията на партията съвпада с тази на членовете на най-голямата ѝ онлайн общоност в чужбина и къде реално ще отидат гласовете на избирателите на ДПС, ще разберем още по време на балотажа тази неделя.

Ето кого ще подкрепят симпатизанти на ДПС в Турция на балотажа за президент

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции