<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111580" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С Пеевски шег...

Ето кой е министърът на културата – най-младият кадър в проектокабинета на Кирил Петков

12 Декември 2021
0 800

Ето кой е министърът на културата – най-младият кадър в проектокабинета на Кирил Петков.

Ето кой е министърът на културата - най-младият кадър в проектокабинета на Кирил Петков

Той е 31-годишен продуцент и актьор e най-младият министър в бъдещото правителство. Атанас Атанасов, роден и израснал в Хасково, днес изненадващо беше номиниран от Кирил Петков за министър на културата. Проектът за възраждане на селско читалището впечатлил кандидат-премиера, за да му предложи поста.

Кирил Петков представи кабинета си, гласуват го в понеделник
Атанас Атанасов е роден и израснал в Хасково, учи в езиковата гимназия там. Тренира и тенис, като на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки заедно с Григор Димитров.

Завършва гимназия с отличие. След това заминава за САЩ, за да учи театрално изкуство. Приет е с пълна стипендия и се дипломира сред първите в своя випуск. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Става актьор и продуцент на документално кино.

Атанасов обаче спира да върви по пътя към американската мечта и се връща в Татарево, родното село на баба му и дядо му. Захваща се с невъзможна кауза – иска да спаси от разрухата местното читалище.

“Моята главна цел тогава и лична кауза беше дядо ми и баба ми да са живи, за да могат да видят читалището живо отново, защото целият им професионален живот е минал в това село и като учители в селото доста голяма част е била свързана с културния живот”, сподели кандидат-министърът.

За да отключи вратите на културното средище, Атанасов събира пари чрез благотворителна кампания в САЩ. Сградата на читалището е ремонтирана заедно с киносалона, в който през октомври 2015 г. за първи път от десетки години насам има прожекция. Следват концерти и културни прояви. На една такава през 2019 г. е и Кирил Петков.

Две години след това точно Кирил Петков кани 31-годишният Атанасов да стане част от “Продължаваме промяната”, а в папката с имената на министри, която върна на президента срещу този на културата бе записано името Атанас Атанасов.

Източник: Bulgaria ON AIR

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции