<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145117" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Западът осъд...

Ето кой е новият посланик на САЩ в Москва

21 Септември 2022
3 332

Ето кой е новият посланик на САЩ в Москва – Лин Трейси. Тя е служител на Държавния департамент с дългогодишен опит по руските въпроси, пише Associated Press.

Трейси е настоящият посланик на САЩ в Армения. От известно време беше ясно, че тя ще бъде номинирана за поста, но се очакваше одобрението на Русия. Номинираните за посланици трябва да бъдат одобрени от държавата домакин съгласно правилата на дипломатическия протокол. Това е рутинна процедура, която обаче не може да се взима за даденост във времена на обтегнати отношения между двете страни заради Украйна, задържането на американци в Русия и твърденията за руска намеса в изборите в САЩ.

Ето кой е новият посланик на САЩ в Москва

Западът осъди руските референдуми в Донецк и Луганск

Лин Трейси, която говори руски, е била старши съветник по руските въпроси в Държавния департамент и е била заместник-ръководителка на посолството в Москва. Предишният посланик Джон Съливан напусна по-рано този месец заради влошеното здраве на съпругата му, която почина ден след връщането му.

Ето кой е новият посланик на САЩ в Москва

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции