<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151967" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Крум Зарков щ...

Евродепутатите обявиха “Вагнер” за терористична организация

22 Ноември 2022
1 178

Евродепутатите обявиха “Вагнер” за терористична организация. 19 души от различни политически семейства, сред които и Андрей Ковачев и Радан Кънев от ЕНП, изпратиха писмо до председателт на ЕС Шарл Мишел и премиера на Чехия Петр Фиала, чиято страна е ротационен председател на Съвета на ЕС. Те настояват за колективно заклеймяване от Европейския съвет на частната наемническа милиция, ръководена от близкия до Путин Евгений Пригожин.

Бруталните наемници от руската група “Вагнер”: кои са тези мъже? (видео)

Засега само Естония е обявила “Вагнер” за терористична организация.

Евродепутатите обявиха &#8220;Вагнер&#8221; за терористична организация

В писмото, което е с дата 11 ноември, се включиха представители на основните парламентарни групи. В това число крайнодясната ИД, либералите, ЕНП, социалистите и Зелените. Това показва единодушие в Европа.

Свален в Украйна руски пилот призна, че е наемник на “Вагнер” срещу 200 000 рубли на месец

В него е посочено, че група “Вагнер” трябва да бъде обявена за терористична организация заради “продължаващите нарушения на международното право в Украйна” и “предишните им подвизи в други конфликти”.

“Вагнер” е участвала в конфликти от Украйна до Сирия, Судан, Мозамбик, Централноафриканската република, Мали, Буркина Фасо и др.

Евродепутатите обявиха “Вагнер” за терористична организация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции