<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172131" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италианският...

Европейски шампион по бокс загина в бой за родината си

28 Март 2023
0 1049

Европейски шампион по бокс загина в бой за родината си. Максим Галиничев е бил убит в сражение в Луганския регион. Едва на 22 години, той оставя зад себе си две европейски титли за младежи в бокса, както и участие на Младежка Олимпиада. Галиничев така и няма да сбъдне голямата си мечта – да излезе на ринга на Олимпийските игри.

Image
Снимка: Twitter

Съветникът на украинското правителство Антон Герашченко потвърди кончината му в социалните мрежи. Той написа: “22-годишният Максим Галиничев, европейски младежки шампион по бокс, загина, защитавайки Украйна в Луганска област. Максим се записа като доброволец и два пъти се връщаше на фронтовата линия, след като беше ранен и се възстановяваше”.

Галиничев миналата година остави кариерата си настрана, за да се запише доброволец в армията. За него заваляха скръбителни постове в социалните мрежи. Националният отбор по бокс на Великобритания написа в Twitter: “Всички в GB Boxing с тъга научихме за трагичната кончина на 22-годишния европейски шампион за младежи от Украйна Максим Галиничев. Мислите и молитвите ни са насочени към приятелите и семейството на Максим в този опустошителен момент.”

Пропадна най-чаканият двубой в бокса (видео)

Колегата му от Олимпийските игри Владислав Гераскевич също отдаде чест на Галиничев. Той свали шапка за саможертвата за Украйна, като добави: “Слава на героя.” Освен двете европейски злата, Галиничев завоюва и сребро на Младежките олимпийски игри през 2018 г.

Галиничев не е единственият боксьор от Украйна, който помага на страната си в защитата от руската инвазия. Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко се присъедини към украинските въоръжени сили като резервист в бригадата за териториална отбрана малко след началото на войната. Настоящият световен шампион в тежка категория Олександър Усик също се завърна у дома след обявяването на войната и се включи в Киевската териториална отбрана, съобщава talkSport.

Европейски шампион по бокс загина в бой за родината си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции