<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153255" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС иска между...

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана

01 Декември 2022
0 195

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана на своята територия, ако собственикът на социалната мрежа Илон Мъск не спазва правилата за модериране на съдържанието.

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана
Снимка: Twitter

“Европейският комисар Тиери Бретон, който отговаря за прилагането на цифровите закони на ЕС, изрази заплахата по време на видеосреща с Мъск днес”, пише „Файненшъл таймс“, цитиран от NOVA.

Мъск трябва да се придържа към списък с правила, който включва създаване на ясни критерии, по които даден потребител може да бъде блокиран, въздържане от “произволно” възстановяване на блокирани потребители, “агресивно” преследване на дезинформация и съгласие за “обширен независим одит” на платформата до следващото лято.

Война се разразява между Apple и Twitter

Ако не спазва тези правила, Twitter “рискува да наруши” новия Закон на ЕС за цифровите услуги. Той установява стандарт за това как технологичните компании трябва да модерират съдържанието. При подобно нарушение ще бъде наложена забрана в рамките на ЕС или глоба в размер до 6% от световния оборот.

В края на ноември Мъск обяви „обща амнистия“ за перманентно спрени акаунти в Twitter. Този ход на мултимилиардера проправи пътя за завръщането на фигури като Стив Банън и Кейти Хопкинс. Мъск вече е възстановил акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп. Въпреки това, той все още не се е завърнал в платформата.

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции