<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=194213" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дрифт тарика�...

Фандъкова има съмнения в компетентността на избраната фирма за пренареждане на жълтите павета

16 Август 2023
0 294

Фандъкова има съмнения в компетентността на избраната фирма за пренареждане на жълтите павета. След като първо председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи свършеното по проекта като “имиджова щета” за компанията.

Днес тя заяви, че първото пренареждане е направено безобразно, цитирана от Дневник. Ние от “Господарите”, се постарахме да направим инспекция още миналия месец, за да Ви покажем как точно се редят жълтите павета:

“Господарите” инспектират пренареждането на жълтите павета в София (РЕПОРТАЖ)

Изпълнител на проекта е “Трейс груп холд”. Компанията печели някои от най-големите обществени поръчки в сферата на пътното строителство. Работи и по много проекти в София.

“Първият път пренареждането беше безобразно и затова не исках да карам фирмата веднага да ги пренареди, докато не се убедя, че имат капацитет да го направи”, заяви Фандъкова. Като уточни, че преди да започне второто пренареждане на паветата е имала срещи с експерти, които са дали съвети как да се работи.

В момента пренареждането се извършва, по нейни думи, по нова технология – през 10 м в земята здраво се забиват метални винкели, които ще държат паветата да не се разкривят, както стана след предишното редене миналото лято.

30% от паветата са наредени

В края на април от Столичната община посочиха като срок за начало на пренареждането на паветата “след средата на месец май”, но последва забавяне заради незавършил ремонт на ул. “Оборище”. В крайна сметка пренареждането започна в средата на юли.

Столичният кмет уточни, че около 30% от паветата са пренаредени вече. Тя допълни, че се полагат оригиналните павета, въпреки че не са останали много от тях. Фандъкова каза още, че изграждането на 6-километровата отсечка на метрото от кв. “Слатина” до бул. “Цариградско шосе” е с готов проект и осигурено финансиране, но жалби на няколко граждани бавят началото на строителните дейности.

Фандъкова има съмнения в компетентността на избраната фирма за пренареждане на жълтите павета
снимка: Unsplash

Номинационните събрания на ГЕРБ за издигането на кандидат за кмет на София са приключили. По думите ѝ между трима и петима души са получили номинации, има и издигнати кандидати за районни кметове, но от партията ще съобщят решението си в средата на септември.

Очакваме да видим как ще бъде свършена работата по знаковите жълти павета този път. И се надяваме най-накрая всичко да бъде наред!

Фандъкова има съмнения в компетентността на избраната фирма за пренареждане на жълтите павета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции