<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски обв...

Фандъкова обяви за манипулация некачествените ремонти в София (видео)

17 Септември 2022
1 338

Фандъкова обяви за манипулация некачествените ремонти в София в ефира на БНТ.

Лесно е когато се работи в големия град да се политизират дейностите. За съжаление, амбициозни млади политици продължават да използват и манипулации, и неверни твърдения, които компрометират труда на стотици хора. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова коментира публикация на “Спаси София” с видео от вчера, в която се твърди, че ремонтът на жълтите павета около парламента е некачествен. “Не е вярно, че няма контрол. Надзорът винаги е на място, но заради силната манипулация се създава грешно впечатление”, каза Йорданка Фандъкова.

Фандъкова обяви за манипулация некачествените ремонти в София (видео)

Криви и нарязани жълти павета: “Спаси София” показа половинчатия ремонт пред НС

Тя смята, че видеото е от зона, която не е ремонтирана. “Пренареждат се паветата само където се движи транспорта, но не и в пешеходните зони, защото няма наличност”, уточни тя. Фандъкова показа и снимки какви пропадания са поправени след ремонта.

Според нея не отговарят на истината твърденията, че се режат цели павета, за уплътняване при пренареждането. “Не се режат цели павета, никой не може да си позволи това. Има много счупени, като от тях се взимат парчета”, уточни кметът на София.

Според нея си има начин за нареждане, одобрен от Института за паметниците на културата и се работи по него. “Значи паветата са си супер?”, попита водещият на “Денят започва” Георги Любенов, като получи отговор – “Е, не са супер, но са наредени по технологията.

Фандъкова каза, че движението пред парламента се пуска утре. За момента не се предвижда затваряне за автомобили на бул. “Цар Освободител” от софийския университет до ларгото, допълни тя.

Не се предвижда спиране на улично осветление

Внимателно управляваме финансите на София. Към този момент не предвиждаме изключване на уличното осветление. Икономии можем да правим в административните сгради, каза още Фандъкова.

Тя допълни, че приоритетна задача е да се гарантира отоплението на детски градини и болници. Кметът на София посочи, че газ за топлофикация ще има, но въпросът е в цената. “Ново повишение на цената на парното не е решение, защото хората няма да могат да го плащат. Трябва и да се търсят компенсации за “Топлофикация-София”, защото тя продава при цена на газа 114 лв, а купува при 350 лв. Докато няма компенсации дружеството ще продължава да трупа загуби”, не скри Фандъкова.

По повод планираното одържавяване на “Топлофикация-София” тя посочи, че дали дружеството ще е държавно или не, е въпрос на разговори, преговори и сметки, но важното било то да остане публична собственост. “Категорично не можем да говорим за приватизация. Плановете са за модернизация, изграждане на когенерационни мощности, които да правят ток”, каза още кметът.

В отговор на въпрос, тя каза, че се наблюдава връщане на хората в градския транспорт. “Пътникопотокът още не е на нивата на 2019 г., но е около 80% от него и тенденцията е положителна. Не се налага повишаване на цената на билета, заради новата тарифна политика”, подчерта Фандъкова.

Фандъкова обяви за манипулация некачествените ремонти в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции