<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИзСпортен Св...

Фенове на ЦСКА атакуваха бившия спортен министър Красен Кралев

04 Август 2022
0 207

Фенове на ЦСКА атакуваха бившия спортен министър Красен Кралев. Причината – последното му изказване, засягащо Радостин Василев и стадион “Българска армия”. Без конкретики и  доказателства Кралев обвини споразумението между ЦСКА, Сердика Спортни Имоти и ММС за изграждане на ново съоръжение в Борисовата градина в съмнения за ощетения към държавата.

Запалянковците на “армейците”, които с десетилетия чакат управниците да благоволят разрешение на подобен строеж, бяха крайно засегнати от твърденията. Както отдавна стана ясно, клубът иска да изплати реконструкцията самостоятелно, без да ангажира финансово държавата.

Новият стадион на “ЦСКА-София” ще е с параметрите на “Арена Армеец”

Ето какво написаха те:

“Поредните избори се задават и ламтящите за власт отново се хвърлят на сцената. Както винаги, темата за стадиона на ЦСКА е една от залъгалките в устите им. Дългогодишният спортен министър Красен Кралев, който “направи тооооолкова много за спорта”. Който според досегашния министър трябваше да бъде първият съден за корупция. А той взе, че се появи и заговори за това, че имало сериозни съмнения, че договорът между любимият ни ЦСКА и Mинистерството на младежта и спорта ощетявал държавата с огромни суми.

Същият този г-н Кралев, под чието управление държавата изсипа десетки милиони за залата в Бургас. А не е ясно дали и кога ще бъде готова, въпреки че се строи повече от седем години.

Този г-н Кралев, под чието управление държавата изсипа десетки милиони за стадионите на два конкретни отбора в Пловдив (как и защо точно на тях – отговор няма).

Същият този г-н Кралев, под чието управление ЦСКА сключи договор за ползване на базите, но така и не успяваше да получи разрешение за строеж на мечтания нов стадион.

При управлението на колегите му в местната власт в София, ЦСКА ПРОДЪЛЖАВА повече от година да чака най-обикновено разрешение да си постави малък магазин пред стадиона, за да продава по нормален начин фенартикули.

И да напомним, че за разлика от всички останали футболни клубове в България, ЦСКА продължава да си плаща. От 2018 г. насам сметката е над 6 милиона лева – над 3 милиона бяха признати като инвестиции в Панчарево (където вместо бурените сега има хубава база) и още над 3 милиона бяха платени тази пролет като наеми.

Така че, г-н Кралев, бъдете по-внимателен, когато говорите за ЦСКА и нашия дом, защото ние помним.

Армейци, вие също бъдете внимателни. Докато чакаме и искаме победи, резултати и добър футбол, не бива да забравяме, че постоянно трябва да защитаваме ЦСКА и нашия дом от лапите на г-н Кралев и подобните му. Бъдете сигурни, че много хора искат да попречат на развитието на клуба и на модернизацията на стадиона, а други искат да се спуснат на бял кон от бистришките поляни.

Това е още една причина ВСИЧКИ да сме ЗАЕДНО на “Армията” и по всякакъв начин да се борим за това ЦСКА да има нов и модерен стадион. За ЦСКА, за нас и за децата ни”, написаха привържениците в социалните мрежи.”

Фенове на ЦСКА атакуваха бившия спортен министър Красен Кралев

Ето каква позиция по въпроса изрази и бившият спортен министър Радостин Василев:

„ЦСКА ще си изгражда стадиона, ако въобще ще се изгражда. Държавата няма никакъв ангажимент за инвестиране на средства в този стадион. Няма никаква мъгла там. Доколкото знам утре има поредна среща между експертните групи на двете страни. Поставили сме си срок до края на годината да бъдат подготвени всички документи. В ЦСКА е топката!”, отсече Василев и допълни:

„За държавата е важно да има банкова гаранция за изграждането на стадиона, да бъде представена в срок. Очаквам ЦСКА да ни представи договора, който са подписали с една консултантска агенция и да предоставят банкови гаранции. Не е ясно какво предвижда проектът, защото проект още няма. Това е едно от основните задължения на ЦСКА. Те трябва да представят пред нас подробен проект, за да се запознае държавата. Държавата може да не приеме проекта.

Всички договори с трети контрагенти трябва да бъдат представени пред държавата.

Трябва да бъде ясно кой ще изгражда стадиона. Дали ще се изгражда с кредити, дали с инвеститори извън клуба. Едно е много важно – държавата иска гаранции за изграждането на стадиона, за да не стане така, както прави Бойко Борисов в Пловдив. Събориха двата стадиона на пловдивските отбори и години наред те страдат и се чудят как да си построят стадионите, а са похарчени над 20 млн. лева“, каза още министърът в оставка.

“Няма никакви, според мен, необходими разрешителни за строителството. Има други документи. Има виза за проектиране. Мисля, че устройственият план е направен и ние отговаряме на него с този проект, идеен, който те са представили. Няма да напускаме чашката на стадиона”, обясни още Радостин Василев.

Фенове на ЦСКА атакуваха бившия спортен министър Красен Кралев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции