<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120719" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Михаил Фридм...

ФИФА и УЕФА изхвърлиха Русия от всички турнири

01 Март 2022
0 233

Световната футболна асоциация ФИФА и европейската – УЕФА, решиха да премахнат Русия от всички турнири под своя егида. Решението е на висшите органи на двете организации – Съветът на ФИФА и Изпълнителният комитет на УЕФА.

Руският национален отбор няма да участва в баражите за класиране на Световното първенство в Катар тази есен. “Сборная” трябваше да играе с Полша в полуфинален плейоф на 24 март.

СЕМ спира руски телевизионни канали

Руският гранд “Спартак” (Москва) е изваден от Лига Европа и няма да играе 1/8-финал срещу германския РБ “Лайпциг”. УЕФА разпореди изваждане на всички руски клубове от евротурнирите, но на тази фаза през сезона е останал само “Спартак”.

Руският женски отбор също няма да участва на Евро 2022 в Англия.

Решението на двете футболни централи идва след призива на МОК руските и беларуски спортисти и официални лица да бъдат дисквалифицирани от всички международни състезания. 

МОК отне олимпийския орден на Путин

Футболната санкция влиза в сила незабавно “до следващо нареждане”.

“Футболът е изцяло обединен и е напълно солидарен с всички засегнати хора в Украйна. И двамата президенти (на ФИХА и УЕФА) се надяват, че ситуацията в Украйна ще се подобри значително и бързо, за да може футболът отново да бъде вектор за единство и мир между хората”, пише в официалното съобщение.

ФИФА и УЕФА изхвърлиха Русия от всички турнири

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • UJO

    07 Март 2022

    Какво показаха и доказаха Евроатлантиците? Солидарност с Руският народ или просто вдигнаха завесата на Омразата!–? Това е небивалица някаква на едни сърдити грозни старчета неможещи да преглътнат дори собственното си аз. Осем години ръкопляскаха и наливаха масло в огъня.. Какво ви става на всички вас, защо не се събудите и прогледнете трезво, сега поне започнаха постите та белким оставите опиянението от прожектори и грим заливащ тесногръдството, облечен Клоун на манежа усмиван цяла нощ от малки и големи.

Покажи всички Скрий

Реакции