<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141475" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия се похв...

Финландия съкращава десетократно визите за руснаци

17 Август 2022
0 105

Финландия съкращава десетократно визите за руснаци. Междувременно премиерът Сана Марин заяви, че страната все пак не може сама да спре наплива на руски туристи, желаещи да пътуват в Европа.

Вместо по 1000 молби, Финландия ще приема по 100 месечно, като не се ангажира колко от тях ще уважи за достъп до Шенгенското пространство. Новината съобщи базираното в Брюксел електронно издание “ЕЮ Обзървър”, цитирано от “Сега”.

Финландия съкращава десетократно визите за руснаци
iStock

Десеткратното съкращение ще започне да се прилага от септември. Съобщава се, че с приоритет ще бъдат дисиденти, журналисти и други преследвани от режима на Владимир Путин лица. А също и на студенти, работещи в ЕС и членове на семейства, установили се вече в Европа.

След като ЕС спря полетите на руски самолети до европейски летища, руснаците от Санкт Петербург масово пътуват през границата на Финландия по суша, а след това използват летището в Хелзинки за полети до други европейски дестинации.

Финландия съкращава десетократно визите за руснаци

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции