<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Репортери бе...

Франция не е съгласна с бързо приемане на Украйна в ЕС

22 Юни 2022
2 1010

Франция не е съгласна с бързо приемане на Украйна в ЕС.

Жена, “омъжена” за парцалена кукла, сега има “бебе” от нея

Франция не е съгласна с бързо приемане на Украйна в ЕС

Възможността за предоставяне на ускорена процедура на Украйна за присъединяване към Европейския съюз е изключена. Не бива да се разчита на други привилегии по този въпрос.

Това заяви делегат министърът в Министерството на външните работи на Франция Клеман Бон. Думите му бяха излъчени по канала “Европа 1”.

Същевременно Бон подчерта, че военните действия в Украйна трябва да бъдат прекратени възможно най-скоро. Но в името на това не трябва да се изоставят основните правила за присъединяване към ЕС.

“Всяка държава, която е част от Европейския съюз, трябва да отговаря на изключително строги изисквания в борбата с корупцията, върховенството на закона, медийния плурализъм, икономическото развитие”, каза министърът.

На 17 юни Европейската комисия препоръча на Украйна и Молдова да бъде предоставен статут на кандидатки за членство в ЕС. На Грузия обаче беше отказано. Независимо от това, Киев трябва да извърши редица реформи, за да се класира за влизане в съюза.

Сред тях са продължаването на съдебната реформа, прилагането на реформата в Конституционния съд, законите, които предотвратяват корупцията и олигархията, както и прането на пари. Освен това Украйна трябва да промени законодателството за националните малцинства.

Франция не е съгласна с бързо приемане на Украйна в ЕС

Източник: сп. “Мениджър”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции