<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134835" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите о...

Френското предложение за Северна Македония пак скара депутатите (видео)

24 Юни 2022
0 414

Парламентът успя да събере кворум след две провалени заседания през изминалите дни. В пленарната зала текат ожесточени дебати по френското предложение за вдигане на българското вето за еврочленство на Северна Македония.

Снощи Европейският съвет призова политиците у нас да изпълнят европейския си дълг. Независимо от опитите за консенсус около проекторешението на „Демократична България“, в НС продължават да се чуват обвинения в „национално предателство“.

Депутатите обсъждат позицията за РСМ, Пеевски отново на работа

„Не само ние от „Възраждане“, но и всеки един нормален българин няма да приеме предателство на българския национален интерес“, каза Костадин Костадинов.

Френското предложение за Северна Македония пак скара депутатите (видео)
Булфото

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък коментира: „Благодарим на нашите европейски приятели, на нашето европейско семейство, че чуха нашите аргументи, не само сега, но и тогава когато настоявахме българските условия да са част от преговорната рамка“.

„Добро ли е т.нар. френско предложение, добро е, добро е, това беше заявено и от външната министърка, и от президента, ако не вярвате, чуйте какво казват в Скопие, защото те казват, че за тях е неприемливо“, посочи Христо Иванов от „Демократична България“.

„Още отсега искам да благодаря на всички, че стигнахме до идеята, че този въпрос трябва да се реши сега и да не се отлага“, каза Мустафа Карадайъ от ДПС.

Френското предложение за Северна Македония пак скара депутатите (видео)
Булфото

БСП не е съгласна да се бърза, съобразено с края на френското председателство на ЕС. А от ИТН са убедени, че се извършва национално предателство.

„БСП не може да подкрепи предложението на ДБ, а всяко принудително навеждане не прави чест“, заяви Георги Михайлов. Темата за Северна Македония принуди всички парламентарни групи да използват цялото време за изказванията си.

Френското предложение за Северна Македония пак скара депутатите

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции