<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102857" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нокаут в 11-ия ...

Фюри: Аз съм най-добрият боксьор в моята ера и винаги успявам

10 Октомври 2021
0 1000

Фюри: Аз съм най-добрият боксьор в моята ера и винаги успявам – това заяви боксьорът, цитиран от Дневник. Британецът спечели с нокаут в 11-ия рунд във вълнуващ мач, в който имаше общо пет нокдауна.

Нокаут в 11-ия рунд: Фюри отново преби Уайлдър и запази титлата (видео)

Фюри стигна до успеха, въпреки че нямаше най-добрата подготовка. Той се разболя от коронавирус през лятото. След това шестото му дете Атина беше в интензивното отделение веднага след раждането си и беше в болница още две седмици.

“Не съм гледал още мача, но си мисля, че е добър. И двамата бяхме на земята няколко пъти, можеше да завърши и в двете посоки. Но всеки път, когато трябва да се справя, го правя. Вече имам 33 мача, никога не съм разочаровал. Мислех си, че в живота можеш просто да даваш най-доброто и ще се случи това, което ти е писано. Тренирах много, бях вкъщи само две седмици от последните шест месеца. Нямах най-добрата подготовка, детето ми беше болно, но няма оправдания”, каза Фюри.

Благодарности и емоции

Той благодари на треньора си Шугърхил Стюард и каза, че именно той го е притиснал да нокаутира Уайлдър. Фюри каза, че не се е притеснил, след като беше свален два пъти в четвъртия рунд.

“Ако си играеш с огъня, ще се изгориш. Имам вече три мача с човек, който е с един от най-силните удари в историята. Уцели ме два пъти в четвъртия рунд, но не съм си мислил, че мачът е приключил. Казах си, че ще му върна и го направих. Това е боксът. Въпросът не опира до това дали ще те ударят, дали ще те свалят, а как ще реагираш след това. Трябва да станеш и продължиш. Така е не само в бокса, но и в живота”, допълни Фюри.

Фюри: Аз съм най-добрият боксьор в моята ера и винаги успявам

Той каза, че е поздравил Уайлдър, който обаче не му е отвърнал със същото: “Отидох да му стисна ръката и да го поздравя за мача, но той ми каза: “Аз не те уважавам.” Той не може да губи и е идиот. Аз действах като джентълмен.”

Попитан дали победата в такъв мач го праща сред най-великите боксьори в историята, Фюри отговори: “Не искам да се сравнявам с шампиони от миналото, защото няма смисъл. Аз съм най-добрият боксьор в моята ера. Всъщност, изпитвам съжаление към боксьорите, които трябва да се бият с мен, защото те трябва да срещнат най-добрия боксьор на това поколение. Вярвам, че мога да победя всеки в историята. Единственият начин да ме бият, е да ме пратят в безсъзнание. Ако не могат, аз ще спечеля.”

След мача Уайлдър беше откаран в болница.

“Не видях нокаута, но го усетих. Той се умори, ударих го със солиден десен отстрани в главата. Такива удари прекратяват кариери. Надявам се да е добре. Ще видим какво ще направи в бъдеще. Беше страхотен мач, рядко виждаме трилогии. Приключихме сагата с Уайлдър, беше историческа трилогия”, допълни Фюри.

Фюри: Аз съм най-добрият боксьор в моята ера и винаги успявам
“Приключих сагата с Уайлдър, беше историческа трилогия”, каза Фюри

По-късно Фюри заяви, че очаква Уайлдър да намери нови оправдания след загубата си, както го направи и след поражението си в предишния мач.

В първия си коментар Уайлдър все пак призна, че е бил победен: “Дадох най-доброто, но не беше достатъчно. Не съм сигурен какво се случи. Знаех, че той не идва в мача с тегло 125 кг, за да играе балет. Дойде да ме натиска и успя.”

Фюри беше точен със 150 удара от 385 опита (39%), а Уайлдър успя само със 72 удара от 355 опита (20%).

Шампионът отказа да отговаря на въпроси за бъдещето си и дали иска да срещне Александър Усик в двубой за обединяване на всички титли. Фюри вероятно ще трябва да срещне Дилиан Уайт, който е задължителен претендент за титлата на WBC.

Фюри: Аз съм най-добрият боксьор в моята ера и винаги успявам

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции