<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110439" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-ярките ск...

Футболен фен плесна по дупето журналистка на живо по телевизията (видео)

02 Декември 2021
0 11326

Италианската полиция забрани на футболен фен да посещава спортни събития в продължение на три години, след като плясна по дупето репортер на живо по телевизията.

Мъжът беше заснет как посяга към Грета Бекалия, докато тя коментира развръзката от футболен мач от Серия А във Флоренция.

Футболен фен удари шамар на журналистка на живо по телевизията

Инцидентът в събота предизвика огромна вълна от недоволство срещу мъжа.

По-късно Бекалия подаде жалба за тормоз срещу футболния фен, който е разследван от полицията.

“Не можете да направите това, съжалявам”, каза журналистката на мъжа във видеото, докато феновете излизаха от стадиона след победата на Емполи с 2:1 над Фиорентина.

Телевизионният водещ Джорджо Микелети също беше дълбоко порицан. Той каза на Бекалия да не изразява гнева си от инцидента по време на живото предаване.

По-късно от Toscana TV коментираха, че той ще си вземе “професионална почивка”. А водещият се извини за “неприятните думи, които използвах в този безумен момент от съботното предаване на живо“. И допълни, че така се е опитал да я защити.

Инцидентът в събота се случи точно в деня, когато висшата лига на Италия и нейните играчи участваха в кампания, осъждаща насилието срещу жени.

Предполагаемият нападател е Андреа Серани, фен на Фиорентина.

В интервю за италианска телевизия Серани каза, че е направил грешка и се извини на репортерката. Футболният фен обаче отрече действията му да са сексистки.

И оправда действията си с момент на гняв след поражението на отбора му.

Футболен фен удари шамар на журналистка на живо по телевизията

В интервю за вестник Corriere della Sera журналистката се обърна към него с думите: “Наистина ли мислиш, че не си направил нищо лошо?

Тя допълни, че се надява инцидентът да доведе до промяна, “защото жените трябва да бъдат по-добре защитени в Италия”.

Футболен фен удари шамар на журналистка на живо по телевизията

Източник и видео: BBC

Видео: Toscana TV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции