<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140165" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо гръцкит...

Германско издание разследва завлякла ли е криптокралицата Ружа Игнатова и картела на Ел Чапо

07 Август 2022
0 3191

Двама промоутъри на пирамидата OneCoin – създадена от българката Ружа Игнатова, “ужилила” стотици инвеститори за милиарди левове, са открити обезглавени в Мексико.

Германското издание „Нойе ротвайлер цайтунг“, цитирано от Bg Voice, излезе с предположение, че разследването на смъртта им вероятно ще докаже, че криптокралицата е оплела в мащабната си престъпна схема и мексиканския наркобос Ел Чапо (Хоакин Гусман).

Защо гръцките власти не успяха да заловят Ружа Игнатова?

Германско издание разследва завлякла ли е криптокралицата Ружа Игнатова и картела на Ел Чапо

Телата на Оскар Брито Ибара и Игнасио Ибара са били намерени в град Масатлан в средата на юли. Съобщава се, че те са били натъпкани в куфари живи, но са починали вследствие на задушаване.

Масатлан, който е втори по големина град в щата Синалоа, и столицата на провинцията Кулиакан, са считани за крепости на наркокартела на Ел Чапо, известен още като Кръвния съюз и Федерацията. След последното от няколкото си бягства от пандиза Гусман бе открит именно в Масатлан.

Германското издание е посветило разследване на случилото се. Оттам посочват, че е много вероятно дилърите на Ружа да са ликвидирани за отмъщение именно от картела Синалоа.
Германско издание разследва завлякла ли е криптокралицата Ружа Игнатова и картела на Ел Чапо

От материала става ясно, че Оскар Брито пристига в Мексико от Чили. А Игнасио от Аржентина. Двамата нямат роднинска връзка въпреки еднаквите си фамилии. Станали промоутъри на OneCoin през 2017 година, след изчезването на Ружа. По-късно се запознали. А на 20 юни заминали за Синалоа, като за момента не е ясно по какви дела. Знае се, че те са рекламирали покупка на коли с криптовалутата, която в много страни е разследвана като Схема на Понци, тоест пирамида. Версиите на разследващите са, че може да са искали да се включат в прането на пари или да „зарибят“ местните наркобосове да инвестират в OneCoin.

Разследващи репортери на чилийския вестник „Ла Терсера“ са убедени, че младите мъже са успели да се доближат прекалено много до шефовете на групировките. В материала на „Нойе ротвайлер цайтунг“ се отбелязва, че трудно ще се докаже дали именно Кръвният съюз е ликвидирал промоутърите на OneCoin. Причината – след екстрадицията на Ел Чапо в САЩ в Синалоа се води брутална гангстерска война.

Ружа Игнатова вече е в топ 10 на най-издирваните от ФБР лица

Германско издание разследва завлякла ли е криптокралицата Ружа Игнатова и картела на Ел Чапо
снимка: Wikimedia

За наследството на милиардната империя враждуват синовете на Гусман Алфресо и Иван и бившият му най-доверен лейтенант Исмаел Самбада Гарсия – Ел Майо.

Освен това там настъпва и картелът Лос Зетас, най-големият конкурент на Федерацията, чийто членове са известни с невижданата си жестокост.

Изданието цитира и проучване на щатската Агенция за борба с наркотиците – DEA, според което Лос Зетас, Синалоа и Нуева Хенерасион (който Гусман използва за въоръжено крило в борбата със „зетите”) от известно време са започнали да перат пари чрез виртуални валути.

Германско издание разследва завлякла ли е българската криптокралица Ружа и Ел Чапо

Източник: Bg Voice

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции