<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Агресивен мъ...

Гмуркач оцелява, след като бяла акула го поглъща с главата напред

23 Март 2023
0 2092

Гмуркач, погълнат с главата напред от бяла акула, успява да се освободи благодарение на екипировката си. Той споделя, че буквално е бил „изяждан жив“, преди да се измъкне, показва The Sun.

Ерик Нерхус от Идън, Австралия се гмурка със сина си и други работници, за да събира миди. В даден момент внезапно е нападнат от акула, която не забелязва поради лошата видимост във водата. 5-метровият звяр сграбчва Нерхус за главата и го притиска, като гмуркачът споделя, че прекарва около две минути в устата на акулата.

Куче се хвърли върху гигантска акула и оцеля (видео)

Това, което го защитава от острите зъби на животното, е неговата жилетка с оловна подплата, която носи под водата докато работи, за да го държи на място.
Докато се бори, Нерхус пробива окото на акулата с длетото, което използва за събиране на охлюви от скалите.

Гмуркач оцелява, след като бяла акула го поглъща с главата напред
източник: badassoftheweek.com

Опипах очната кухина с двата си пръста и ги пъхнах в кухината. Акулата реагира като отвори устата си и аз просто се опитах да се измъкна. Тя все още се опитваше да ме дъвче. Притисна плувната маска към носа ми, след което падна в устата й.
Никога през живота си не съм се страхувал така, както в челюстите на този бял звяр
.”, спомня си Нерхус.

Влязох направо в устата му, от към главата. Половината ми тяло беше в гърлото му. Беше като в тъмна пещера.”, добавя той

Накрая, като по чудо, късметлията успява да се освободи и да излезе на повърхността, докато плува в собствената си кръв.

Гмуркач оцелява, след като бяла акула го поглъща с главата напред

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции