<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 1176 сигнала за...

Голям пожар е избухнал в старчески дом, жертвите са девет (видео и снимки)

22 Ноември 2021
1 861

Голям пожар избухнал в старчески дом, жертвите са девет.

Сигналът е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Старческият дом се намира във варненското село Рояк. При инцидента има и обгазени.

Веднага на място са изпратени пет пожарни и спасителни екипи. Извършена е евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома, съобщават от МВР.

Голям пожар избухнал в старчески дом, жертвите са девет

„Пострадалите са отделени в един ъгъл на двора – за тях се грижат персоналът на дома и хора от общината. Бърза помощ потвърди, че девет човека са починали. Причината за огъня не е ясна”, съобщил e директорът на пожарната във Варна Тихомир Тотев.

Голям пожар избухнал в старчески дом, жертвите са девет

По първоначални данни, огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Пожарът е ликвидиран, гасителните дейности продължават под ръководството на директора на РДПБЗН –Варна комисар Тихомир Тотев.

Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара.

Трима души загинаха при пожар в Covid отделение в Сливен (видео)

На мястото на инцидента е и окръжен прокурор Красимир Конов. Той ще ръководи действията по първоначалните огледи, които ще започнат веднага щом огънят бъде напълно овладян и е безопасно влизането на екипите от разследващи в сградата.

Голям пожар избухнал в старчески дом, жертвите са девет

Източник и видео: NOVA

Снимки: Булфото

Голям пожар избухнал в старчески дом, жертвите са девет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции