<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128997" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започва първ...

Гонят майка на две деца от общинско жилище след 2 години административни неуредици (РЕПОРТАЖ)

12 Май 2022
0 6398

Гонят майка на две деца от общинско жилище след 2 години административни неуредици – за това сигнализира потърпевшата Велислава Савчева, която се обърна към нас. Какъв е случаят ще разберете в материала на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През 2020 година вторият баща на Велислава Савчева, който заедно с майка ѝ, нея и двете ѝ деца е живял в общинско жилище, умира. В настанителната заповед са включени единствено той и синът му. Ето защо още тогава Савчева подава молба за картотека. Въпреки законовия срок от 2 месеца за отговор, такъв тя не получава в продължение на 2 години. Междувременно обаче получава писмо, че трябва да напусне жилището.

Гонят майка на две деца от общинско жилище след 2 години административни неуредици (РЕПОРТАЖ)

Това я мотивира да подаде жалби до Министерски съвет, Столична община, Президентството, Омбудсмана и Прокуратурата. Решава и да съди общината в Административния съд.

Съдът се произнася, че Савчева трябва да получи картотека, а общината е извършила нарушение, като не ѝ е отговорила в законоустановения срок. Въпреки това, от общината продължават да ѝ изпращат писма, с които да настояват за освобождаването на жилището. Това я кара да мисли, че се касае за корупция в особено грозен вид.

Позицията на кмета на район “Надежда

Потърсихме кмета на района инж. Димитър Димов. Той през цялото време на разговора ни твърдеше, че Велислава Савчева е незаконно в жилището. В същото време се оправда, че пандемията е виновна за неъставянето на комисия по картотекиране навреме. Така и не отговори на въпроса защо не изпълнява решенията на Административния съд и на Върховния административен съд по случая. И обеща да изпълни следващото съдебно решение, което е в ход – въпреки че до момента не изпълнява първите две.

Ние продължаваме да следим темата, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Гонят майка на две деца от общинско жилище след 2 години административни неуредици

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Наблюдател

    22 Май 2022

    Дългогодишното проточване на картотекирането го имаше и преди пандемията и е прието за нещо нормално и в други градове.

Покажи всички Скрий

Реакции