<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140301" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 66 милиона път...

Огън е горял на дюните в района на Несебър (видео)

08 Август 2022
0 177

Огън е горял на дюните в района на Несебър. Пожарът е пламнал между Несебър и кв. „Черно море“. Много от хотелите в района са били обхванати от гъстия дим, предава bTV.

Три противопожарни автомобила и доброволци с лопати и брадви са се опитвали да локализират пожара в самите дюни, за да не стигне до хотелите.

Суша в Европа, градове остават без питейна вода (видео)

Огън е горял на дюните в района на Несебър (видео)
Снимка: iStock

По-рано днес пожар възникна и в района на „Ханска шатра“ по пътя от Бургас към Обзор. В продължение на часове огнеборците от шест противопожарни автомобила са се борили с огнената стихия. Включили са се и горски служители.

Заради гъстото задимяване се е наложило затваряне на пътя. Трафикът в момента е изключително натоварен и в посока Бургас, и в посока Варна.

Пожар гори и в горска местност край Елшица.

Той е тръгнал от треви в землището на село Левски. Заради високата температура и поривистия вятър огънят се разраства.

Вертолет от състава на ВВС се включва в гасенето на голям горски пожар в Пазарджишко, съобщиха от Министерството на отбраната.

Огън е горял на дюните в района на Несебър (видео)
Снимка: bTV

В 17:14 часа от авиобазата излетя хеликоптер Ми-17. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Очаква се кметът на Панагюрище да обяви частично бедствено положение.

Източник: bTV

Огън е горял на дюните в района на Несебър (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции