<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157994" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Падението на ...

“Господарите” с безкомпромисен коментар за филма “Ботев” на Максим Генчев (видео)

06 Януари 2023
1 29939

“Господарите” с безкомпромисен коментар за филма “Ботев” на Максим Генчев – чуйте го във видеото на репортера ни Дани Йорданов.

В това видео ще разберете какво мислим за филма, излъчен наскоро по БНТ. Правим дисекция на сцените и анализираме най-големите абсурди.Всъщност ви правим услуга. Ние гледахме филма, за да не се мъчите вие. Разбира се, ние сме съгласни, че всеки може да снима това, което пожелае. Но общественият интерес ни задължава да погледнем продукцията за поета революционер под лупа. Все пак обществената телевизия е копродуцент със 100 000 лева държавни пари.

Режисьорът

Явно на Максим Генчев не му стига критиката, която отнесе неговият филм за Васил Левски. Там още помним шока, който ни докара възрожденското карате на националния ни герой. Беше направен досущ като екшънгерой от Холивуд. Явно в опит да се пресоли манджата за пореден път. Такова пресоляване има и в лентата за Христо Ботев. Вижда се крещящото театралничене. Произведението е френетичен хаос от бутафорна естетика, кич и драматургичен инфантилизъм. И смятаме, че е време хора като Генчев да спрат да се крият за понятието “родолюбие”. Нищо патриотическо няма в това да правиш такъв екранен гювеч.

"Господарите" с безкомпромисен коментар за филма "Ботев" на Максим Генчев

ТОП 5 статуса на Максим Генчев (видео)

Сцените

Разглеждаме и някои от най-любопитните сцени. Коментираме част от персонажите. В това число Никола Обретенов и антагониста на Ники Илиев. Именно ролята на Ники Илиев е като пришита с бели конци. Стои като кръпка на сюжета. Линията му във филма не е свързана със здравия разум и е страшно трудна за логическо проследяване. Той всъщност е ловец на глави, който гони щерка си. Обещал я е на един от своите апапи. Накрая я хваща, а малко след това застрелва Ботев. Ако не сте разбрали връзката – спокойно! И ние не я разбираме съвсем. А гледахме целия филм. Даже някои опитаха да го гледат два пъти, но не им понесе и не успяха.

Разберете ни правилно. Нека има експериментално кино, нека има провокации. Тук обаче виждаме претенции и харчене на пари на данъкоплатците. Така че сме длъжни да търсим сметка.

“Господарите” с безкомпромисен коментар за филма “Ботев” на Максим Генчев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gate io

    27 Февруари 2023

    For my thesis, I consulted a lot of information, read your article made me feel a lot, benefited me a lot from it, thank you for your help. Thanks!

Покажи всички Скрий

Реакции