<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149507" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прероденият "...

“Говори НеМосква”: Независими журналисти ще разказват за живота из руските региони

02 Ноември 2022
0 249

“Говори НеМосква”: Независими журналисти ще разказват за живота из руските региони.

Проектът е създаден в Русия от група независими журналисти. “Говори НеМосква” ще бъде канал в Telegram и ще представя ежедневието на хората в различни точки на страната.

“Отвъд Градинския пръстен животът не свършва – напротив, там започва”, обявяват основателите на проекта.

Градинският пръстен или Садовое кольцо е околовръстният път в Москва, който обгражда центъра на столицата.

&#8220;Говори НеМосква&#8221;: Независими журналисти ще разказват за живота из руските региони

Как “Възраждане” и Русия излъгаха, че преписват американски закон за чуждите агенти? (Коментарът на “Господарите”)

Началото на новата медия е поставено от журналисти, които още работят в различни региони на Русия, както и от техни колеги, които са били принудени от властите да напуснат страната.

Главен редактор на “Говори НеМосква” ще бъде Виктор Мучник, който по-рано е оглавявал независимата телевизия в Томск “ТВ-2”, предава руската версия на “Свободна Европа”. Преди властите да я затворят през 2014 година, телевизията е била сред най-известните регионални медии, припомня Клуб Z. На нейно място е създадена “Информационна агенция ТВ-2”, която е била блокирана в началото на руската инвазия в Украйна. “Роскомнадзор” по-рано заплаши телевизията със закриване заради отразяването на протестите в подкрепа на опозиционера Алексей Навални.

&#8220;Говори НеМосква&#8221;: Независими журналисти ще разказват за живота из руските региони

Руските власти блокираха хиляди сайтове след началото на войната в Украйна. Сред тях са “Дожд”, “Ехото на Москва” и “Медиазона”.

Преди ден стана ясно, че Русия е наложила втора глоба на Wikimedia. Сумата този път е 2 млн. рубли, а причината – отново статии за войната.

Wikimedia е собственик на електронната енциклопедия Wikipedia. Компанията е глобена от съд в Москва заради отказ да премахне забранена в Русия информация.

“Говори НеМосква”: Независими журналисти ще разказват за живота из руските региони

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции