<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Станаха ясни ...

Граждани на Павел баня протестират срещу зачестилите зверства към животни (видео)

19 Януари 2023
1 74

Граждани на Павел баня протестират срещу зачестилите зверства към животни, показва репортаж на bTV. Недоволството ескалира, след като в курортния град бяха отровени и простреляни десетки кучета – и бездомни, и домашни.

„През последните месеци има случаи на отровени кучета, които са умрели в адска агония. Вчера едно куче, след като е било простреляно, се е провлачило до хотел, пред който е паднало. Имало е страшна кръвозагуба“, коментира Ивелина Недкова, представител на Animal Hope – Казанлък.

Подадени са сигнали до МВР, но още няма отговор по тях.

„Кучето, за което се грижех през последните три години, след като го прибрах от улицата, изяде навън филия с хляб пред очите на приятелката ми. В този момент говорех с нея по телефона и аз я успокоих, че просто някой е решил да остави храна за животните. Но не… Тези случаи зачестяват, колкото повече говорим за тях, сякаш толкова повече се случват. Вчера получих отговор от общината на сигнал, който бях подал“, коментира жител на Павел Баня.

Граждани на Павел баня протестират срещу зачестилите зверства към животни (видео)

Пореден случай на насилие над куче в Павел Баня

Според него трябва да има спешен видео контрол в града и да се създаде на регистър на домашните кучета.

„И в момента има видео наблюдение, но няма как да поставим камери на всеки ъгъл. И сега имаме регистър за кучетата. Общината започва кампания за безплатна кастрация на домашните животни. Идеята е не гражданите да ходят при ветеринаря, а лекарят да посещава домовете“, коментира Милена Кавръгова, зам.-кмет на община Павел Баня.

Граждани на Павел баня протестират срещу зачестилите зверства към животни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции