<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94649" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Кунчев: О...

В Гърция въвеждат задължителна ваксинация със закон

22 Юли 2021
0 5531

В Гърция въвеждат задължителна ваксинация със закон, пише Mediapool.

Министерството на здравеопазването на Гърция внесе по спешна процедура за гласуване в парламента законопроект за задължително ваксиниране на работещите в няколко сектора.

Гърция затяга мерките от 15 юли, вижте какви са ограниченията

В Гърция въвеждат задължителна ваксинация със закон

Това са здравните работници в държавни и частни болници, както и социалните работници в домове за възрастни хора и лица със специални нужди.

Очаква се законопроектът да бъде гласуван до края на седмицата. Предвидени са много високи глоби и отнемане на лиценз за работодатели, които не спазват разпоредбите на здравното министерство.

В знак на протест за няколко часа пред болниците протестираха здравни работници. Те заявиха, че не са против ваксинирането, а срещу налагането на задължителна мярка. Нежелаещите да се имунизират ще излизат в неплатен отпуск до края на епидемията.

“Туристите, които планират почивка в Гърция, са поставени пред несигурност”, заявиха хотелиери и ресторантьори в обръщение към правителството.

Засега само остров Миконос е с ограничителни мерки – вечерен час и забрана за музика в заведенията до понеделник. В останалата част на страната няма ограничения за туристите.

Песимистични са обаче прогнозите на здравните власти за разпространението на вируса и още на няколко гръцки острова като Крит, Санторини и Парос.

Област Атика, Солун и Александруполис също покачват нивата на заразени.

В Гърция въвеждат задължителна ваксинация със закон

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции