<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 80-годишен мъж...

Грета Тунберг към политиците за справянето им с климатичната криза: “Бла-бла-бла” (видео)

28 Септември 2021
0 2104

Грета Тунберг попари готовността на световните лидери да се справят с климатичната криза с обобщението “бла-бла-бла”, пише The Guardian.

Глобалният активист за борба с климатичните промени подчерта, че въглеродните емисии продължават да се покачват, въпреки пандемията и локдауна от изминалата година и половина.

„Възстановете по-добре. Бла бла бла. Зелена икономика. Бла бла бла. Зануляване до 2050 г. Бла, бла, бла”, каза тя в реч на срещата на върха Youth4Climate в Милано, Италия, във вторник. „Това е всичко, което чуваме от нашите така наречени лидери. Думи, които звучат страхотно, но досега не са довели до действие. Нашите надежди и амбиции потъват в техните празни обещания.”

„ Все още можем да обърнем това – напълно е възможно. Това ще отнеме незабавно, драстично годишно намаляване на емисиите. Но не и ако нещата продължават както днес. Умишлената липса на действия на нашите лидери е предателство към всички настоящи и бъдещи поколения”, подчерта Тунберг.

Грета Тунберг се подигра на Борис Джонсън след негов коментар за климатичната криза (видео)

Тя, Ванеса Накате от Уганда и стотици други млади хора от цял ​​свят се събраха на срещата на високо равнище Youth4Climate. Домакин на конференцията е италианското правителство, партньор на Обединеното кралство в управлението на Cop26.

В срещата на върха ще вземат участие работни групи от млади хора, които ще обсъдят как да увеличат участието си при вземането на решения. Обсъждат се теми като подпомагането на младите в трансформирането на използваната енергия. Също така опазването на природата и адаптацията към климата и как образованието може да създаде общество, съзнателно за климата. Събитието е на основата на срещата на върха на младежта по въпросите за климата, проведена в седалището на ООН в Ню Йорк през 2019 г.

Грета Тунберг към политиците за справянето им с климатичната криза: “Бла-бла-бла”

Източник: The Guardian

Видео: ANSA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции