<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Не, машинният...

Хартиената бюлетина пак скара депутатите (видео)

02 Ноември 2022
0 101

Вкарването на въпроса за хартиената бюлетина в дневния ред на парламента скара депутатите в Народното събрание. За това съобщава NOVA.

БСП, ГЕРБ и ДПС формираха ново мнозинство по темата. От “Продължаваме промяната” пък поискаха Изборният кодекс да не е обект на дискусии за промени.

Милен Матеев от ПП каза: „Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина. Да не върнем начина, по който се манипулираха изборите. Не е нужно всички останали от коалиция „хартиена бюлетина” да показват мускули”.

Йордан Цонев му отговори: „Ако вие не разбирате че няма доверие в този начин на гласуване, значи не разбирате нищо. И точка по въпроса. Ние предложихме да има машинно гласуване, когато вие хабер нямахте да ставате политици”.

Парламентарните комисии започват работа днес

Хартиената бюлетина пак скара депутатите (видео)

Надежда Йорданова от ДБ също се включи с изказване. „Ако тезата на г-н Цонев беше вярна, то би следвало всички законопроекти, които вече са в НС, да бъдат включени в програмата”, заяви тя.

Делян Добрев от ГЕРБ заяви: „По логиката на колегите от ПП и от ДБ, трябва да предложа да отпаднат всички точки от седмичната програма, с изключение на изслушванията”.

Продължават мъките на парламента

След като казусът за връщането на хартиената бюлетина стана повод за спорове в парламента, от БСП се ядосаха. Те поискаха още две точки от дневния ред да отпаднат. Става въпрос за предоставянето на оръжие за Украйна и новите изтребители за България.

„Не считаме, че в обществото има консенсус да се предоставят оръжия на Украйна. Що се отнася за нови 8 изтребителя – ние не сме придобили първите самолети и тръгваме да купуваме втора ескадрила”, коментира Борислав Гуцанов.

В крайна сметка нито един от въпросите не отпадна от седмичната програма за гласуване.

Хартиената бюлетина скара депутатите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции