<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150691" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 8-годишно мом...

Хиляди издирват 12-годишно дете от Перник (видео)

12 Ноември 2022
0 15415

Хиляди издирват 12-годишно дете от Перник. То е облечено със сиво горнище и носи със себе си розова плюшена играчка.

Александър страда от тежка форма на аутизъм, не е вербален и трудно разбира говор. Изчезнал е в района на Профилакториума, съобщиха от общината и призоваха всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града.

Акцията по издирването на Александър Цветков продължава. На терен са десетки полицаи и жандармеристи, както и четири следови кучета. Жители на Перник, съседните села и София също търсят детето с дронове, високопроходими джипове, кучета и термокамери, пише Dir.bg.

Хиляди издирват 12-годишно дете от Перник (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Момчето е било с баща си на разходка. Изчезва около 15.50 часа, докато родителят говори по телефона и се качва в колата, за да направи маневра. Кметът на Перник Станислав Владимиров коментира, че за съжаление бащата не е видял накъде отива детето му.

“Възможно е да е отишъл в гората край Профилакториума, но е възможно и да се е отправил към центъра на Перник”, обясни кметът.

Проверява се не само боровата гора над Профилакториума, но и всички детски площадки, дворове, улици и открити обществени пространства в Перник. До момента обаче от момчето няма следа.

12-годишният Алекс е изчезвал и друг път.

“Досега винаги е бил намиран и всичко е приключвало добре, дано и сега да е така”, добави кметът на Перник.

Психотерапевти и специалисти, работещи с деца с аутизъм, посъветваха в социалните мрежи при издирването да не се вдига много шум. Според експертите е по-вероятно момчето да не отговори на повикванията по име.

Хиляди издирват 12-годишно дете от Перник (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции