<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167808" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски полити...

Хора с руски знамена и викове “Русия” честваха Трети март в София (видео)

03 Март 2023
0 6589

Хора с руски знамена и викове “Русия” честваха Трети март в София.

В петък в страната се проведоха официални церемонии по случай 145-ата годишнина от Освобождението и националния празник Трети март. Освен официалните събития в столицата се проведе и шествие с руски знамена, съпроводено от полицаи.

Проф. Топалов: С друга дата за национален празник обществото ще бъде по-обединено (аудио)

Хора с руски знамена и викове "Русия" честваха Трети март в София (видео)

То е преминало по бул. “Цар Освободител” и е приключило на площада пред Народното събрание. За момента не е ясно кой е организатор.

Денят

Медиите съобщават, че хиляди българи са се качили до историческия паметник на връх Шипка, за да отдадат почит към загиналите за Освобождението. На ежегодната церемония там присъства служебният премиер Гълъб Донев.

„Днес, когато честваме 145 години от освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България. Помним и никога няма да забравим воините, които в Руско – турската- освободителна за нас, война, отдадоха живота си за нашата свобода“, каза той по време на събитието.

Шествието с руски знамена в центъра на София се проведе на фона на непредизвиканата руска агресия в Украйна, която започна преди година и която България осъди многократно.

Хора с руски знамена и викове “Русия” честваха Трети март в София (видео)

Източник: “Свободна Европа”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Божко

    05 Март 2023

    Свободна Европа! Хаха!Европа вече е кученцето на САЩ и няма оттърване! Европа

Реакции