<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114699" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кучетата мог...

Хората да спрат да купуват големи и средни кучета, призова политик (видео)

13 Януари 2022
0 2022

Хората да спрат да купуват големи и средни кучета, призова независим член на съвета на Борнмът Крайстчърч и Пул, Дорсет в Англия.

Говорейки след заседание на съвета относно екологичните проблеми и целта на местните власти за постигане на нетни нулеви въглеродни емисии до 2050 г., той каза, че домашните любимци са реален проблем.

Милионер, притежаващ собствен остров, живее в къща без течаща вода и се гмурка, за да се изхранва (снимки)

Във видеото си, публикувано във Facebook, той каза:

“Това е наистина сериозен въпрос, който политиците изглежда не са готови да повдигнат, разбираемо е, че се страхуват от обратната реакция, но е важен.”

Хората да спрат да купуват големи и средни кучета, призова политик

“Известен факт е, че в световен мащаб домашните кучета и котки консумират около 20% от месото и рибата на планетата ни. Средноголемите кучета например произвеждат емисии, съпоставими с автомобил Toyota Landcruiser, а според някои оценки дори два пъти по-големи”, каза Марк Хауъл.

“Не казвам, че трябва да забраним кучетата или че трябва да ги унищожим. А казвам само, че хората трябва да помислят внимателно, когато се разделят с любимото си животно, дали трябва непременно да го заменят с друго или да изберат представител на по-малка порода”, допълни той. И поясни:

“Основният проблем с животните е произвежданият от тях метан, както и консумацията на месо, която от своя страна създава други проблеми по веригата. Говоря за замърсяването и обезлесяването в други части на света, за да се изхранват тези животни.”

Хората да спрат да купуват големи и средни кучета, призова политик
Снимка: Alamy

Както можем да предположим, изказването на този съветник не впечатли особено собственици на домашни животни и собственици на магазини.

Хората да спрат да купуват големи и средни кучета, призова политик (видео)
Снимка: Alamy

Изненадани сме от коментарите на Марк Хауъл относно кучетата и тяхното участие във въглеродния отпечатък върху планетата”, каза Бил Ламбърт, изпълнителен директор на услугите по здравеопазване, благосъстояние и животновъдство в The Kennel Club.

“Подобно на много други собственици на кучета, ще кажа, че те са част от семейството ни. Дават ни съпричастност, признателност, а да не говорим за многото ползи за психическото и физическото ни здраве, които ни носят.”

Хората да спрат да купуват големи и средни кучета, призова политик

Източник: LADbible

Снимки: Alamy

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции