<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145777" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Светът на ку...

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона (видео)

30 Септември 2022
0 9307

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона. За пореден път гледаме как от партията следват собствени правила по време на предизборната кампания. Те отново агитират на турски език, което продължава да е напълно незаконно.

Ерджан Ебатин завършва речта си от Добрич на развален турски. Зад него виждаме и самият председател на партията Мустафа Карадайъ.

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона (видео)

Самият Карадайъ също агитира на турски в Исперих. Явно един език не е достатъчен за пълноценна агитация. Не е достатъчен един български език и зада се покаже как се гласува с машина. Видеото на ДПС съдържа цели две нарушения – на турски е, показва се и номер на партия, която да бъде избрана. Това видео е разпространено в многохилядни групи във Фейсбук. Негов първоизточник е група, която се превежда като “Българо-турска платформа”. Тя общо взето цели да обясни на хора, които не говорят български език, как да гласуват за български парламент!

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона (видео)

Интернационалната мрежа за агитации ни доведе до младежкото ДПС в Пловдив и общинския съветник Митко Асенов, който също добре борави с турския език в предизборна кампания.

Дори „Истанбулски вестник“ пише за предизборните обиколки на ДПС в Турция! С кмета на Есенюрт – Кемал Дениз Бозкюрт, кмета на Каолиново – Нида Ахмед и депутата от ДПС Мюмюн Сали. Според статията, кмета на Каолиново Нида Ахмед заявява: „Надявам се на втори другия месец да сме на власт в България и да бъдем не само побратимена община, но и побратимена държава“.

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона (видео)

Становището на прокуратурата

След като миналата година подадохме подробен сигнал за дейността на ДПС и незаконната агитация, до юли прокуратурата се запознаваше с материалите по него. Въпреки че се виждат редица нарушения на Изборния закон, на Конституцията и на Конвенцията за правата на човека, от Софийската градска прокуратура решиха, че няма данни за престъпление. А от ЦИК дори не са изпратили становище по случая въпреки даденото пред нашата камера обещание.

Хванахме ДПС отново да агитират на турски (видео)

Скъпи приятели, за да намалим значението на гласа на избирателите, които дори не знаят български език, трябва всички да отидем до урните и да гласуваме на 2 октомври!

Хванахме ДПС в поредното предизборно погазване на закона

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • МАНАФЯН

    07 Октомври 2022

    GEL BURDA РЕБЯТА ГАДЖАЛИ

Покажи всички Скрий

Реакции