<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147414" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия е преце...

И Чехия наложи забрана за влизане в страната на руски граждани с шенгенски визи

12 Октомври 2022
0 81

И Чехия наложи забрана за влизане в страната на руски граждани с шенгенски визи. Ограничението ще важи за всички шенгенски визи, независимо в коя страна членка на ЕС са издадени.

„Правителството одобри моето предложение за затягане на визовите ограничения за руски граждани и подкрепа на беларуски и украински студенти. От 25 октомври руснаците с шенгенска виза, издадена с цел туризъм, спорт или култура от която и да е държава от ЕС, няма да могат да влизат в Чехия“, написа чешкият министър на външните работи Ян Липавски в Twitter.

Според Липавски фактът, че Русия безмилостно обстрелва цивилни обекти в Украйна, не трябва да се пренебрегва.

Литва, Латвия, Естония и Полша затвориха границите си за руснаци с шенгенски визи

Междувременно Министерски съвет при решение за частично спиране на действието на разпоредба от Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за взаимни пътувания на граждани, съобщиха от правителствената пресслужба. С това решение България въвежда визов режим за руските граждани, притежаващи служебни паспорти. Така се постига хармонизиране с общоевропейския подход за преоценка на съществуващите двустранни споразумения на държавите членки с Руската федерация.

Ограничението влиза в сила от 20 октомври.

И Чехия наложи забрана за влизане в страната на руски граждани с шенгенски визи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции