<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120603" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев пак нес...

И руските модели в OnlyFans са засегнати от войната в Украйна

28 Февруари 2022
0 8452

И руските модели в OnlyFans са засегнати от войната в Украйна.

Руски самолет навлезе във въздушното пространство на Канада, въпреки забраната

И руските модели в OnlyFans са засегнати от войната в Украйна

След като в събота един от най-големите порно сайтове в света – PornHub блокира достъпа си за територията на Русия, сега втора платформа за еротично съдържание, ограничава руснаците.

Британската OnlyFans е замразила сметките на редица модели от Русия. Мотивите за това са, че страната вече не поддържа международни банкови преводи. За това се оплакват самите модели в Twitter.

Официално

“Моля, имайте предвид, че вашата страна не се поддържа за изплащания. Следователно в момента не сме в състояние да ви помогнем по този въпрос.”

Това гласи съобщение от центъра за поддръжка на базираната в Лондон компания. 

Причината за ситуацията може да се търси в изваждането на Русия от глобалната мрежа за финансови плащания SWIFT. Това на практика изолира руските банки от възможността да обработват международни плащания.

Алана Евънс, президент на Гилдията на актьорите във филми за възрастни, коментира пред сп. RollingStone, че екипът ѝ е получил множество оплаквания от много руски и беларуски модели. Сметките им в платформата са замразени. 

Моделите от Русия са притеснени, защото случващото се ги оставя без достъп до парите им в OnlyFans. А това ги оставя без средства за живот. Спрелите преводи означават и загуба на основния им източник на доходи.

Как работи

Самата платформа OnlyFans работи на принципа на абонаментите.

Потребителите се регистрират там и могат да последват различни модели и създатели на съдържание. Целта заплащат месечен абонамент за конкретните профили. Допълнително с това те могат да поръчват от профилите премиум видеа и да оставят бакшиши. 

Парите от потребителите се прехвърлят към сметката на платформата. Тя ги прехвърля към сметките на моделите, удържайки такса за себе си.

Тъй като OnlyFans е базирана във Великобритания, всичко това прави плащанията от нея към руските модели предмет на международна транзакция. А в момента Русия е блокирана от такива заради изваждането си от SWIFT. 

Възможностите

Руските банки или трябва да се включат в друга подобна мрежа за финансови плащания, каквато е китайската CNAPS, или да опитат да развият своята собствена. Тя обаче все още не оперира при международни транзакции.

Другата алтернатива е руските банки да обработват самостоятелно транзакциите без посредничеството на подобна платформа. Но това ще забави значително целия процес и ще го оскъпи. 

Междувременно от OnlyFans излязоха с позиция пред Rolling Stone.

“Като глобален бизнес, OnlyFans застава до нашите създатели и те не са отговорни за тези отвратителни действия [войната в Украйна – б.р.].

За съжаление, поради настъпилите финансови ограничения в световен мащаб, имаме много ограничени методи за плащане на създателите на съдържание, свързани с Русия и Беларус.

За да защитим сметките на създателите, новите абонаменти няма да се приемат. A текущите няма да се подновяват, след като изтекат. Всички налични баланси ще останат защитени и изчакващи до момента, в който могат да бъдат изтеглени отново.”

Това се казва в позицията на компанията.

Моделите

Според Bunnie Mommy, популярен модел и създател на еротично съдържание в платформата, OnlyFans не е предупредил предварително руските модели. Вместо това дават на създателите известие, че акаунтите им са замразени.

По нейни думи, тя е загубила около 8000 долара от приходите си в платформата.

Тя казва още, че през последните няколко години в Русия много млади жени са се обърнали към OnlyFans като алтернатива за по-високи доходи. Било за предпочитане в сравнение с предлаганите работни позиции в страната.

“Сега трябва да преминем към друга платформа, ако и оттам не ни блокират в близкото бъдеще, и да прекараме няколко години, опитвайки се да достигнем доходите си, които правехме в OnlyFans. Ние просто се опитваме да оцеляваме тук”, коментира още Bunnie Mommy.

Тя, подобно много руски и белоруски модели в OnlyFans, се обявява срещу войната в Украйна, като допълва, че също има роднини там.

“Боли ме сърцето като видя как страната, в която живея, напада мирна държава на нашите братя и сестри”, коментира моделът.

Според нея обаче международните санкции, които се стремят да откажат руското държавно ръководство от продължаване на конфликта в Украйна, не отчитат живота на обикновените руснаци, които не подкрепят тази инвазия.

Bunnie Mommy коментира, че има много руснаци, които се опитват да изпратят пари на свои роднини в Украйна и да подкрепят украински компании, но сега това ще е невъзможно.

“Ние сме хора, които наистина желаят мирно небе над Украйна и искаме да помогнем с каквото можем”, казва още моделът.

Поне към момента обаче това ще е невъзможно за нея и за много нейни колежки в Русия, поне докато страната не намери друг начин за обработване на международните си банкови транзакции.

Източник: Webcafe

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции