<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск спр...

Илон Мъск отказа място в борда на Twitter и предложи да превърне централата в приют за бездомни

11 Април 2022
0 2490

Милиардерът Илон Мъск, който миналата седмица придоби най-голям дял от акциите на Twitter, няма да влезе в борда на директорите на компанията.

Как Илон Мъск стана най-големият акционер на Twitter?

“Да превърна ли централата на Twitter в приют за бездомни, тъй като никой не работи в нея така или иначе?”, попита в анкета Мъск, цитиран от Булевард България.

Илон Мъск отказа място в борда на Twitter и предложи да превърне централата в приют за бездомни

Той е сред най-големите критици на социалната мрежа, като преди да купи 9.2% от акциите постави под въпрос усилията на платформата да гарантира свобода на словото и дори не изключи възможността да създаде алтернативна мрежа.

Изпълнителният директор на компанията Параг Агравал обяви, че Илон е получил покана да се присъедини към нейния управителен съвет, но е отказал. “Вярвам, че е за добро”, гласеше изявлението по темата. 

Илон Мъск спретна мегапарти за откриването на новия завод на Tesla в Тексас (видео)

Бизнесменът е трябвало да влезе в борда на 9 април. На сутринта във въпросния ден обаче обявил, че не възнамерява да се възползва от тази възможност.

“Винаги сме ценили мнението на собствениците, независимо дали те са част от управата, или не. Елън притежава най-големия дял от компанията и ще останем отворени към предложенията му,” написа Агравал.

Мъск реагира с емоджи, но впоследствие изтри публикацията си от социалната мрежа.

По-късно повдигна и други теми – въвеждането на бутон “редактирай”, намаляването на цените за абонаменти, забраняване на рекламите и опция за заплащане с криптовалути.

Илон Мъск отказа място в борда на Twitter и предложи да превърне централата в приют за бездомни

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции