<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151593" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск ще ...

Илон Мъск възстанови Twitter акаунта на Доналд Тръмп

20 Ноември 2022
0 184

Илон Мъск възстанови Twitter акаунта на Доналд Тръмп. Това стана след като новият изпълнителен директор на компанията пусна в социалната мрежа анкета по въпроса.

Около 15 милиона потребители се включиха в гласуването. 51,8% от тях са подкрепили завръщането на контроверсния бивш американски президент в платформата.

Илон Мъск ще възстановява акаунта на Доналд Тръмп?

Мъск написа в Twitter: „Хората изказаха позицията си. Акаунтът на Тръмп ще бъде възстановен. Глас народен – глас Божи”, написа Мъск.

Не е ясно дали Тръмп ще реши да се завърне към Twitter. През последните години той работеше върху създаването на своя собствена платформа, наречена Truth Social.

Докато анкетата в Twitter течеше, Тръмп написа в своята социална мрежа: „Сега гласувайте с позитивизъм, но не се притеснявайте, не отиваме никъде. Truth Social е нещо специално”.

Илон Мъск възстанови Twitter акаунта на Доналд Тръмп

Акаунтът на Тръмп в Twitter бе блокиран през януари 2021 г., два дни след като негови поддръжници щурмуваха сградата на Капитолия в САЩ. Те прекъснаха съвместно заседание на Конгреса. При сблъсъците загинаха пет души.

Доналд Тръмп отново ще се кандидатира за президент (видео)

Във вторник Тръмп обяви, че възнамерява да се кандидатира за предстоящите президентски избори на САЩ през 2024 г.

Видео: CBS Philadelphia

Илон Мъск възстанови Twitter акаунта на Доналд Тръмп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции