<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Искат депута...

“Има такъв народ” казва на партиите във вторник кои са министрите

02 Август 2021
0 997

“Има такъв народ” казва на партиите във вторник кои са министрите, пише Свободна Европа.

“Има такъв народ” (ИТН) ще покани “Изправи се.БГ! Ние идваме” (ИБГНИ), “Демократична България” (ДБ) и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на проектокабинета. Това се казва в съобщение до медиите на председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

По-рано днес Тошко Йорданов каза по БНР, че това ще стане в петък, както можете да чуете в аудиото.

"Има такъв народ" казва на партиите във вторник кои са министрите

Разговорите с ИБГНИ, ДБ и БСП ще бъдат последователно една след друга във вторник.

Миналата седмица от ДБ и ИБГНИ настояха да бъде подписан документ с основите приоритети на бъдещото правителство, както и да бъдат обявени имената на премиера и министрите.

По този повод ден по-късно Тошко Йорданов прочете декларация от трибуната в парламента, с която атакува ДБ и служебния министър на финансите Асен Василев. Йорданов отказа да разкрие имена. Той каза, че „съставът може да е от светци, но, ако няма подкрепа, това няма никакво значение“.

ИТН кани на срещи БСП, ДБ и ИБГНИ, за да ги запознае с проекта за правителство

В петък президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Пламен Николов, депутат от “Има такъв народ”.

Номинацията за министър-председател беше направена в последния момент, след като през целия ден представители на най-голямата партия в парламента потвърждаваха информациите, че това ще бъде Петър Илиев.

Във видео, публикувано във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обвини съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че иска постове. От своя старана, пак чрез Фейсбук, Иванов каза, че това не е вярно.

“Има такъв народ” казва на партиите във вторник кои са министрите

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции