<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109148" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Голям пожар е...

Истинската история на убийството от House of Gucci

22 Ноември 2021
0 8231

Истинската история на убийството от House of Gucci разказват от Булевард България.

Всеизвестно е, че излиза филм на Ридли Скот House of Gucci с участието на Лейди Гага, Адам Драйвър, Салма Хайек и Джаред Лето.

На 26 ноември зрителите ще могат да преживеят историята на легендарното италианско семейство. Ще разберат как Патриция Реджани поръчва убийството на бившия си съпруг Маурицио Гучи.

Истинската история на убийството от House of Gucci
Историята на знаменитите личности наистина е за филм.

Гучи е начело на едноименната модна къща, създадена от дядо му, е застрелян пред офиса си през 1995 г. Умира едва 46-годишен.  Патриция е ескортирана до затвора. Бившият полицай Кармине Гало дава на Реджани зеленото си яке, тъй като палтото ѝ е “прекалено скъпо за затвора”.

Гало е полицаят, който звъни в 5 сутринта на телефона в дома на Реджани в центъра на Милано през 1997. Звъни, за да я арестува като заподозряна в убийството на наследника на империята Gucci. Ролята му е от ключово значение за разкритието на всички замесени в убийството на италианския бизнесмен.

Истинската история на убийството от House of Gucci

По онова време той оглавява отдела за борба с организираната престъпност. Но се занимава повече с корупционни престъпления, отколкото с убийства.

Едно телефонно обаждане обаче буди любопитството му.

Звъни му мъж, който твърди, че има информация по случая с Гучи. Информаторът е Габриеле. Той споделя, че Пина Ауриема – врачката на Реджани – отишла при портиера Савиони. Тя питала дали познава някой, който е способен да убие Маурицио Гучи. Ауриема твърдяла, че Патриция била изтощена от тормоза на Маурицио, който според нея искал да ѝ отнеме и името Гучи.

Оказва се, че единият замесен в убийството е Бенедето Черауло – собственик на пицария, затънал в дългове. Другият е Орицио Цикала. Черауло извършва стрелбата пред офиса сутринта на 27 март 1995, а Цикала е шофьорът, който планира бягството. 

За свършената работа всеки получил по 600 милиона италиански лири, което в момента се равнява на 310 хиляди евро.

Когато замесените разбират, че полицията се насочва към вътрешния кръг на Гучи, започват да се притесняват, че Реджани ще направи самопризнания и се замислят дали да не убият и нея.

При ареста всички освен Черауло (фактическия извършител) признават за участието си и казват, че Реджани е поръчала убийството.

Полицията нахлува в дома на Патриция.
Истинската история на убийството от House of Gucci

Снимка: Umberto Pizzi

Тя твърдяла, че думите ѝ , че иска Гучи мъртъв, били шега. “Та колко жени не казват, че искат да убият съпрузите си?“. Реджани е осъдена заедно с останалите. Излежава в затвора 16 години от 29-годишната си присъда. Италианската преса ѝ слага етикета “черната вдовица”.

Сега Патриция е на 72 години.

През 2021 тя за първи път говори откровено за поръчката на убийството. В едно от редките си интервюта Реджани разкрила, че е обикаляла и е разпитвала всеки срещнат дали може да й помогне – дори местен продавач. Казала още, че “изключително много” се е наслаждавала на престоя си в затвора, където отглеждала домашен пор и помагала на други затворници да разкрасяват косите и ноктите си. Допадали ѝ и грижите за затворническата градина.

Истинската история на убийството от House of Gucci

Снимка: DEL PUPPO/FOTOGRAMMA

След освобождаването ѝ  за добро поведение през 2014 г., често я снимат как се разхожда из Милано с домашния си папагал на рамо.

Хари разказва за срив след смъртта на Даяна, а Лейди Гага – за сексуално насилие в първия епизод на сериала му с Опра

Условието да я пуснат предсрочно от затвора било да си намери работа – нещо, което първоначално отказвала, докато адвокатът ѝ не ѝ уредил позиция на половин работен ден в луксозния магазин за бижута Bozart.

„Това беше благословия и проклятие едновременно – някои сметнаха, че сме лоши хора заради наемането на убиец“, разказва Маурицио Манка, съсобственик на Bozart.

Реджани прекарва над две години в компанията. За Манка най-трудно било обучението на Реджани. Трябвало да я научат на елементарни дейности, които тя не можела да върши – как да включва компютъра си, как да използва имейл, как да отваря файлове или да принтира. Умът ѝ не бил толкова свеж, но била старателна. От време на време водела папагала си в магазина.

Източник: БулевардБългария

Истинската история на убийството от House of Gucci

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции