<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128246" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рамзан Кадир...

Италия арестува “яхтата на Путин”

07 Май 2022
0 4474

Италия арестува “яхтата на Путин”, пише в.Сега.

Министерството на финансите на Италия съобщи, че е задържало яхтата “Шехерезада”, която се свързва с руския президент Владимир Путин. Според съобщението на властите “разследване е установило съществени икономически и финансови връзки на собственика по документи с видни представители на руското правителство”.
Яхтата плава под флага на Каймановите острови. По документи собственик е офшорна компания, регистрирана на Маршаловите острови.

Действията на италианските власти идват точно преди яхтата да напусне италианското пристанище Марина ди Карара. Там в последните месеци тя бе закотвена за ремонт.

Яхтата е оценяна на около 700 млн. долара е построена през 2020 г., дълга е 140 метра, разполага с две хеликоптерни площадки, плувен басейн и киносалон, по данни на сайта SuperYachtFan.

Сътрудници на фондацията за борба с корупцията на руския дисидент Алексей Навални твърдят, че яхтата е свързана с Владимир Путин. Като доказателство те сочат списък на екипажа, в който има и няколко членове на федералната служба за защита на Русия, натоварени с охраната на Путин, съобщава БГНЕС. Според италианската компания Sea Group обаче яхтата “няма нищо общо с руския президент Владимир Путин”.

Италия арестува “яхтата на Путин&#8221;

Мистериозната “Шехерезада” за 700 млн. долара – наричат я яхтата на Путин, но никой не знае кой е собственикът

Галерия в Кремъл

От президентската администрация на Владимир Путин разкриха какви картини има в първия корпус на Кремъл, където е работното място на руския държавен глава. Там са били изложени 135 творби на руския художник Сергей Андрияка и 67 на негови ученици. Сред картините на Андрияка са “Храм Василий Блажени”, “Пъпеши и жълти лилии”, “Януарско утро в гората”, “Септемврийски дарове”, “Слънчогледи”, “Заснежени борове”, ” Снеговалеж в Стара Вологда”, “Натюрморт с книги” и “В парка”.

Художникът е личен приятел на Путин. През 2019 г. Сергей Андрияка дори бе награден с орден “Александър Невски”.

Италия арестува “яхтата на Путин”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции