<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132886" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш наш посл...

Ива Митева: Няма нужда от избори, ще направим нов кабинет (видео)

09 Юни 2022
0 2554

Ива Митева: Няма нужда от избори, ще направим нов кабинет – това обяви една от ключовите личности в “Има такъв народ” в ефира на NOVA.

Според депутата от „Има такъв народ” Ива Митева предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент. Коментарът ѝ идва, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията.

Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет. „Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо”, отбеляза тя.

Ива Митева: Няма нужда от избори, ще направим нов кабинет (видео)

Премиерът след съвета: Няма да допуснем България да влезе в спирала от избори (видео)

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Митева уточни, че ИТН няма да подкрепи правителство на „Продължаваме Промяната”. „Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим”, обясни депутатът.

Тя коментира важността на личностите, които стоят начело. „Казахме, че избираме А отбора, аз не виждам А отбора – никъде на нито един пост. Нека наистина да започнем да търсим А отбора и хората, които могат наистина да взимат решения и да се справят. И да престанем с празните приказки”, апелира Митева.

Ива Митева: Няма нужда от избори, ще направим нов кабинет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции