<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107614" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте в коя е...

Издаването на зелени сертификати за антитела е грешка, твърди акад. Петрунов

13 Ноември 2021
0 790

“Издаването на български зелени сертификати за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това”.

Това заяви академик Богдан Петрунов пред Нова ТВ.

Изписаха мъж от болница след 10 месеца тежка битка с Covid-19 (снимка)

Издаването на български зелени сертификати за антитела е грешка. Те не се разрешават и не се дават никъде по света. Има много причини за това

“Без масова ваксинация с покритие от 80-90% няма да се справим с вируса”, категоричен бе той.

“Досега няма норма на тези антитела, която да покаже  колко такива трябва да имаш, за да си предпазен. Това  е строго индивидуално. Всеки организъм реагира различно. Затова Европейският център по контрол на заболяванията категорично каза, че това не е правилно и не трябва да се дават такива сертификати. За мен това е грешка и ще доведе до отлив от имунизацията”, коментира той.

Как ще се валидира и проверява Covid-сертификатът на различните обществени места?

Петрунов беше категоричен, че няма причина ако имаме високи нива на антитела да решим да не се ваксинираме.

“В момента цяла Европа гори. Във всички страни около нас се увеличава броят на заразените и починалите. Мисля, че трябва да има мерки след изборите. Досега разбирам, че се удържаше по-спокойна атмосфера, но трябваше да има по-сериозни мерки още в края на август и септември”, добави академикът.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции