<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94811" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пуснаха под г...

Избиха кучета, захвърлени край връх Перелик (видео)

23 Юли 2021
0 1976

Избиха кучета, захвърлени край връх Перелик – за това сигнализират природозащитници от района. Във видеото, заснето вчера и изпратено ни от наш потребител, виждате част от кучетата.

Кучетата са били изхвърлени от микробус по пътя от Смолян към връх Перелик вчера сутринта. Днес полицаи са открили труповете на шест от тях. По някои от тях има следи от удар, вероятно от мотор. Други са били отстреляни или влачени. Зоодоброволци са прибрали част от ранените животни, две от които са били в тежко състояние и са били евтаназирани.

Избиха кучета, захвърлени край връх Перелик

“Това е клане, зверство, това са убийци! С такава жестокост са убивали! Утре ще посегнат на човек, на дете…” споделят някои от доброволците пред местната медия СмолянБГВести.

По данни на доброволци, кучетата вчера са били 38 на брой. Те са прибрали някои от малките, за да се грижат за тях. Всички са много стресирани.

Избиха кучета, захвърлени край връх Перелик

Зоодоброволците приканват, ако някой има повече информация за убийците на животните или за тези, които са ги изхърлили, да съдействат на полицията. По думите им, не се случва за първи път да откриват животни пуснати извън града. Според тях това се прави умишлено. Те попадат в  графа “вреден дивеч” по Закона за лова и могат да бъдат отстреляни.

Местните за първи път виждали такова масово и жестоко убийство на бездомни животни.

Работата на полицията по случая продължава.

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби на gospodari.com и на телефон *3333.

Избиха кучета, захвърлени край връх Перелик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции