<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Кокаиновите ...

Изгубен турист пропуснал обажданията на спасителите, защото “не вдигал на непознати номера”

26 Октомври 2021
0 498

Изгубен турист пропуснал обажданията на спасителите, защото “не вдигал на непознати номера”, пише LadBible.

Любителят на планините, чието име не се споменава, бил в неизвестност от 24 часа, след като се отправил на изкачаване на връх Елбърт в Скалистите планини в САЩ.

Изгубен турист пропуснал обажданията на спасителите, защото "не вдигал на непознати номера"
Снимки: Alamy

От спасителната служба на Лейк Каунти, Колорадо започнали да го търсят безуспешно около 20 часа вечерта, след като мъжът тръгнал 11 часа по-рано да покорява върха и не се прибрал. След напразните опити да се свържат с него, екип от спасители тръгнал на претърсване на района.

Около 3 часа след полунощ и без никакви следи от изчезналия 5-членният екип се върнал и нова група била изпратена да претърсва друг район. През цялото това време телефонът му давал свободно.

Изгубен турист пропуснал обажданията на спасителите, защото &#8220;не вдигал на непознати номера&#8221;

Все пак към 9:30 сутринта мъжът се върнал в квартирата си и обяснил, че изгубил пътеката и прекарал нощта в лутане и търсенето ѝ. Едва на сутринта и по заобиколни пътеки, той успял да намери колата си – 24 часа след тръгването си. Мъжът нямал и представа, че е бил издирван през това време, а на въпроса защо не отговарял на обажданията заявил, че “не вдига на непознати номера”.

Откриха в палатка изчезнала преди 5 месеца жена, оцеляла на мъх, трева и речна вода (видео)

Със своите 4401 метра връх Елбърт е първенецът на Скалистите планини и вторият най-висок връх на територията на Съединените щати. Той се намира в най-високия дял от планината в щата Колорадо и остава покрит със сняг дори през лятото.

Изгубен турист пропуснал обажданията на спасителите, защото “не вдигал на непознати номера”

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции