<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134561" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дългия каза ...

Изкуствен интелект в ресторант решава какво ни се яде (видео)

21 Юни 2022
0 416

Изкуствен интелект в ресторант решава какво ни се яде.

Един мъж влиза в ресторант с автоматизирано гише за поръчки. На менюто автоматично се появява списък с различни видове бургери. В същия ресторант на съседното гише застава жена. Но менюто пред нея предлага единствено салати.

На Световното по футбол в Катар ще арестуват хората, правили секс за една вечер

Изкуствен интелект в ресторант решава какво ни се яде (видео)

Така работи нова технология на базата на изкуствен интелект, която цели да “помогне” на ресторантския бизнес.

Тя използва камери на гишетата. Така анализира лицата на клиентите по пол, възраст, настроение. И дори по това колко разсеяно разглеждат менюто. След това избират най-подходящото меню за случая.

Технологията

Технологията е разработена от калифорнийската компания Raydiant. Тя се надява съвсем скоро да може да предлага услугата си на ресторантите.

Изкуственият интелект “има склонност” да вземе погрешни решения, ако не използва достатъчно голяма база данни на хора от различни етнически групи.

Интересът към подобна технология за ресторантите съществува от години. През 2019 г. McDonald’s дори закупуват технологична компания, която обещава да автоматизира менютата на drive-in ресторантите им. И то според часа, популярността на предлаганите артикули и дори метеорологичното време.

Изкуствен интелект в ресторант решава какво ни се яде (видео)

Източник: lifestyle

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции