<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117790" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Исторически ...

Втори случай на изнасилване в метавселената на Зукърбърг

05 Февруари 2022
0 45195

Втори случай на изнасилване в метавселената на Зукърбърг стана известен по света. Британка е била нападната от мъжки аватари във виртуалната реалност на Meta.

Китай разработва хиперзвуков самолет, развиващ скорост от 7000 км/ч (видео)

Втори случай на изнасилване в метавселената на Зукърбърг

Жена разкри, че била “групово изнасилена” в метавселената на Facebook само 60 секунди след като влязла във виртуалния свят.

“Бях вербално и сексуално тормозена от 3-4 мъжки аватара. Те извършваха смущаващи движения спрямо моя аватар, правейки скрийншоти на действията си.” Towa споделя Нина Джейн Пател, 43-годишна майка от Лондон.

“Когато се опитах да се махна, те казаха: “Не се преструвай, че не ти харесва”. Беше кошмарно.”

През декември тестер на метавселената на Зукърбърг обяви, че е бил изнасилен. Група аватари са опипвали мястото, на което е трябвало да се намират слабините на виртуалния му герой.

В отговор Вивек Шарма, вицепрезидент на VR света на Meta, заяви пред The Verge, че инцидентът е “абсолютно жалък”. Но бета тестерът не е използвал функция за безопасност, която има за цел да блокира нежеланите взаимодействия с околния свят.

Според запознати аватарите в метавселената на Зукърбърг умишлено са направени без крака, за да нямат слабини и задни части. Meta се ангажира и с отговорността да направи виртуалния си свят напълно безопасен. Предвидена е опция за изпращането на доклади срещу “виртуалните насилници”. Предвижда се и засилване на модерацията.

Втори случай на изнасилване в метавселената на Зукърбърг

Източник: Дир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции