<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125431" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Син на Шварце...

Израелски софтуер хакнал телефоните на еврокомисари

11 Април 2022
0 92

През 2021 г. телефоните на представители на Европейската комисия (ЕК) са били хакнати чрез софтуер, разработен от израелската фирма NSO, предава NOVA.

Според документите, с които разполагат журналистите, нападенията са били извършени срещу европейския комисар по въпросите на правосъдието и върховенството на закона Дидие Рейндерс. Засегнати са и още четирима служители на ЕК. Източниците на агенцията твърдят, че през ноември миналата година от Apple са уведомили редица служители, че телефоните им са “на прицел на правителствени хакери”.

Надзорният орган на ЕС иска забрана на шпионски софтуери като „Пегас“

Израелски софтуер хакнал телефоните на еврокомисари

Експертите по информационна сигурност сега са установили, че устройствата на получателите на уведомлението са били атакувани между февруари и септември 2021 г. За скритото управление на смартфоните е използван зловреден софтуер ForcedEntry, разработен от израелската фирма NSO Group.

Няколко от телефонитя са били проверени за изтичане на информация. Експертите обаче не успели да установят кой точно е извършил атаките и какъв е бил резултатът от тях.

В официален коментар NSO Group заяви, че не е отговорна за хакерската атака. А също и че “въпросните процеси не биха могли да бъдат извършени с помощта на софтуера”.

Израелски софтуер хакнал телефоните на еврокомисари

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции