<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104699" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият „Делт...

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове

24 Октомври 2021
0 712

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове, напомня bTV.

До днес в страната бе валиден гратисен период за посещения на обществени места като ресторанти и молове без сертификат за ваксиниране, преболедуване или отрицателен тест за Covid-19.

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове

През последните дни след въвеждането на новите мерки се наблюдава наплив от желаещи да се ваксинират. В 8:20 ч. ваксинационният пункт в „Пирогов“ вече е отворен, но няма голямо струпване от желаещи да се ваксинират, така че пациентите минават бързо през процедурата по ваксинация.

Новият „Делта плюс” вариант на Covid-19 може да се окаже по-заразен

Една от първите ваксинирани в неделната сутрин е пенсионираната фелдшерка Донка Стефанова. „Две години близо разсъждавах дали да си сложа ваксина, или да не сложа, имайки предвид сведенията от телевизиите. Едни казват да се сложи, други казват да не се сложи. Никой да не упреква народа защо досега не си е сложил ваксината. Моето лично заключение като здравен работник е да се ваксинирам. Разбрах, убедих се, че трябва да се сложи ваксината“, казва Донка.

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове

“Не ми трябва зелен сертификат, аз съм вече пенсионер. Убеди ме вътрешният ми глас. Ако ми се наложи, ще го ползвам, но няма да бъда спокойна, докато пандемията не свърши“, допълва фелдшерката.

Тази неделя президентът Румен Радев извънредно свиква среща с министри във връзка с разпространението на Covid-19 в страната. Началният ѝ час е 12.

Изтича гратисният период за зелените сертификати при посещение на заведения и молове.

Източник и снимки: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции